Béčko otočilo duel v Lanžhotě a zvítězilo 2:1!

Béčko otočilo duel v Lanžhotě a zvítězilo 2:1!

L a n ž h o t - Devátý zápas, devátá výhra! Béčko Zbrojovky zvládlo další těžký venkovní duel, tentokrát na hřišti v Lanžhotě. Domácí šli po hodině hry do vedení, ale stoprocentní bilanci Zbrojovce zachránili Lacík s Rogožanem.

Jednalo se o souboj těžkých vah - Zbrojovka v osmi duelech neztratila ani bod, Lanžhot zase po třech porážkách na úvod soutěže už nadále také jen vítězil, a to pětkrát za sebou. V minulých dvou ročnících navíc Brňané svého soupeře nedokázali porazit.

Trenér Maša mohl do utkání nasadit i hráče širšího kádru áčka - Černína, Lacíka a Sedláka tentokrát doplnili Kryštůfek a Štepanovský. Před solidně početnou a hlučnou diváckou kulisou se hrál zajímavý fotbal, branky nicméně padaly až po pauze.

Nejprve se skóre měnilo ve prospěch domácích. Po hodině hry nařídil sudí pokutový kop, střelu Balážika sice Formánek vyrazil, ale v šestnáctce se poté nejrychleji zorientoval Sabler a poslal Lanžhot do vedení.

Zbrojovka ale zbraně nesložila a za deset minut bylo srovnáno. Konečný z pravé strany centroval do vápna, k míči se dostal Barnabáš Lacík a ranou z první prostřelil gólmana.

A to nebylo vše. Za dalších deset minut poslal Štepanovský další centr do vápna, na míč si naskočil Lukáš Rogožan a netradičně hlavou míč uklidil do horního rohu brány. Na tomto výsledku už se pak nezměnilo nic a Zbrojováci i na devátý pokus brali všechny body.