Béčko porazilo Starou Říši a stále kraluje divizi!

Béčko porazilo Starou Říši a stále kraluje divizi!

B R N O - Zbrojovácké béčko hostilo v Bystrci v desátém utkání sezóny Starou Říši. Po opatrném úvodu udeřil dvakrát Fabián Matula, po snížení soupeře pak ve druhé půli pojistil výhru Martin Vyletel. Zbrojovka vyhrála i desátý zápas a stále zůstává bez jediné ztráty první.

Zbrojovka začala aktivně a v sedmé minutě zahrozila po akci z levé strany, kdy se do vápna Staré Říše snášel prudký centr, ale gólman Jícha se po míči tygřím skokem vrhl a skryl jej v rukavicích. První branku měl na noze Fabián Matula, který se dostal k míči na hranici vápna, ale jeho rána neměla potřebné parametry a těsně minula branku hostů. Béčko Flinty i nadále drželo míč ve své moci a mělo potřebnou herní převahu, bohužel pro příznivce červených barev se na posledních dvaceti metrech nedařilo vymyslet řádné zakončení. Po dvaceti minutách se na tápání svých spoluhráčů nemohl dívat Daniel Bílý a střelou skoro z poloviny hřiště těsně přestřelil, brankář Jícha se jen proletěl vzduchem a doufal, že míč skončí mimo prostor branky.

Změna skóre přišla až po půlhodině hry. Fabián Matula předvedl krásnou individuální akci, po níž poslal míč za Jíchu - 1:0. Zbrojovka i nadále pokračovala v okupaci říšské defenzivy, ale kvalitně postavená obrana místy připomínala Maginotovu linii, která se jen vytahovala k půlicí čáře a způsobovala poměrně častou signalizaci pomezního rozhodčího v podobě ofsajdu. Vedení Zbrojovky se dočkalo navýšení ve 40. minutě, kdy se ve vápně zjevil připravený Fabian Matula a přesnou a tvrdou ranou posunul ukazatel skóre na hodnotu 2:0. Pro brněnského kapitána šlo už o osmý gól v sezóně. Další branka přišla hned po dvou minutách. Obrovskou minelu domácí defenzivy potrestal Oleh Kvych a poslal míč do odkryté branky, čímž rozjásal početnou skupinu říšských fanoušků. Další branka už nepadla a první půli tak Zbrojovka ovládla poměrem 2:1.

Druhou půli opět aktivně zahájila Zbrojovka, ale dlouho se nemohla dostat k přímému ohrožení branky. O to se postaral po rohovém kopu Petr Gerneš, jehož hlavička protáhl Jíchu, který vytáhl míč na rohový kop. Do podobné pozice se o chvíli později dostal Dominik Peška, ale ten těsně minul branku. Hosté se osmělili po hodině druhé půle, když se hnali v pěti hráčích na tři obránce Brna, bohužel pro početnou výpravu fanoušků hostů byl postup říšských hráčů zastaven nekompromisním praporkem pomezního - ofsajd.

Změna skóre přišla v 68. minutě, volný kop Brňanů zblokovala zeď hostujícího týmu přímo k Martin Vyletel, který z hranice vápna propálil vše, co mu stálo v cestě. Radost Zbrojovky na malou chvíli přerušil asistent hlavního rozhodčího, který zdvihl praporek a signalizoval ofsajd. Po krátké debatě mezi hlavním a pomezním arbitrem se sudí Broskevič rozhodl branku uznat, což nelibě nesla střídačka a brankář hostí. Na rozhodnutí to však vliv nemělo a Brno vedlo 3:1. Zbrojovka i nadále hrozila zejména ze standardních situací, ale obrana hostí společně s Jíchou si dokázala poradit. V 86. minutě se právě Jícha prezentoval perfektním zákrokem, když si odražený míč našel dvoubrankový Matula, ale jeho ránu pod horní tyč perfektně vyrazil navrátivší se Jícha. Další šanci už více než sto diváků v Bystrci nevidělo a Zbrojovka vítězí 3:1.