Béčko na domácí půdě podlehlo Havlíčkovu Brodu

Béčko na domácí půdě podlehlo Havlíčkovu Brodu

B R N O - V posledním domácím utkání letošního podzimu přivítalo béčko Zbrojovky na svém stadionu Havlíčkův Brod. O osudu duelu nakonec rozhodla jediná branka, o níž se po půlhodině hry postaral hostující Coufal. Brňané tak poprvé v sezóně vyšli gólově i bodově naprázdno, v tabulce nyní ztrácejí na druhém místě dva body na vedoucí Hodonín.

Béčko Zbrojovky vstupovala do utkání v roli favorita a chtělo uhájit letošní neporazitelnost. Brňané začali na bystrckém hřišti aktivně, několik zajímavých centrů do šestnáctky soupeře ale šance nepřineslo. Poprvé se k ohrožení branky dostali paradoxně hosté, Bajerovu ránu brankář Formánek vyrazil.

Zajímavou akci poté předvedli také domácí, z druhé vlny si na přízemní centr naběhl Gernes, z jedničky ale pálil vedle branky. Ve 36. minutě se hosté ujali vedení. Trinh vysunul kolmicí za obranu Jakuba Coufala a ten obstřelil vyběhnuvšího Formánka – 0:1. Zbrojovka do konce půle byla opět aktivnější, vyrovnání však nepřišlo.

Do druhé půle vstoupili domácí znovu aktivněji, ze série centrů se ale šance neurodily. Nebezpečnou ránu vyslal z dálky střídající Němec, jenže Konrád jeho pokus vyrazil. V další akci Němec obešel obránce a ve velké šanci vybídl ke skórování Rogožana, ten však zblízka trestuhodně přestřelil.

Zbrojovka i nadále tlačila a bušila do obrany soupeře, nicméně minuty rychle ubíhaly. Individuálním průnikem se po levé straně blýskl Sedlák, jeho pokus hosté taktéž zablokovali. V závěru domácí vrhnuli všechny zbytky sil do útoku a pokusili se alespoň o vyrovnání. V nastavení se nakonec otevřela šance střídajícímu Bandovi, mířil však zblízka taktéž nad.

Béčko Zbrojovky poprvé v sezóně vyšlo střelecky i bodově naprázdno, tři body si odváží Havlíčkův Brod.

PREVIEW: Béčko hostí Havlíčkův Brod
B-tým
23.10.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Havlíčkův Brod

B r n o - Brněnský B tým má před sebou poslední domácí zápas podzimu. V neděli přivítá na hřišti v...