Remíza se slovenským mistrem

Remíza se slovenským mistrem

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky remizovali ve třetím přípravném utkání se Slovanem Bratislava 2:2. Hosté šli na Srbské do vedení, ale Hladík s testovaným Musou Allim skóre otočili. Konečnou podobu dal výsledku osm minut před koncem Zmrhal.

Zbrojovka nasadila do utkání i testovaného nigerijského křídelníka Musu Alliho, pro menší zdravotní problémy naopak chyběli Hrabina s Kohoutkem. Slovan nasadil mimo jiné i čerstvou posilu Juraje Kucku.

Brňané vstoupili do zápasu s otevřeným hledím. Na sklonku první desetiminutovky pálil nebezpečně Texl, jehož pokus o kousek minul břevno. Hosté odpověděli ranou Kucky, Berkovec byl připraven. Proti gólové hlavičce Ramireze už ale zasáhnout nemohl - Slovan šel do vedení.

To ovšem vydrželo jen tři minuty. Jan Hladík byl faulován ve vápně a sám s přehledem proměnil nařízenou penaltu. Za další tři minuty se k ráně dostal Přichystal, Chovan jej ale výborným zákrokem vychytal. A sólo Musy Alliho bylo zase zakončené ranou, která se o kousek mezi tyče nevešla.

Do druhého dějství naskočilo šest nových hráčů, nechyběl ani čerstvě příchozí Šimon Falta. Brňané hráli aktivně a byli odměněni po hodině hry - rychle rozehráli standardku, Musa Alli se zbavil obránce a přehodil gólmana hostí. Parádní fotbalový moment.

Osm minut před koncem pak dal výsledku konečnou podobu hostující Zmrhal, který tvrdou ranou propálil Berkovce. V samém závěru měl ještě zajímavou možnost Řezníček, gólmana Slovanu nicméně zastoupil na brankové čáře obránce a duel dospěl k remíze.

VIDEO: Hrálo se mi fajn, usmíval se nováček Falta
A-tým
03.07.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Hrálo se mi fajn, usmíval se nováček Falta

B r n o – V pátek ještě zasáhl Šimon Falta do utkání Plzně s Táborskem, v sobotu se už hlásil na...
VIDEO: Jozef Dojčan po utkání se Slovanem Bratislava
A-tým
02.07.2022 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Jozef Dojčan po utkání se Slovanem Bratislava

B r n o - Po prohře s Podbrezovou si Zbrojováci v přípravě poněkud spravili renomé, když remizovali...

Fotogalerie

Všechny fotografie