Ševčíkův gól nestačil, Zbrojovka podlehla Plzni 1:3

Ševčíkův gól nestačil, Zbrojovka podlehla Plzni 1:3

B R N O - V utkání 18. kola FORTUNA:LIGY přivítali Zbrojováci mistrovskou Plzeň. V první půli rozjásal tribuny Ševčík, druhý gól ale nebyl uznán pro ofsajd a Plzeň nakonec utkání otočila. Zbrojovka tak v domácí jarní premiéře vyšla bodově naprázdno.

Trenér Dostálek přivítal zpět v základní sestavě Endla se Součkem, od první minuty vyběhl také Matejov, který nahradil Alliho. Nigerijský rychlík měl v týdnu menší zdravotní problémy a proto naskočil do hry až z lavičky.

Úvod utkání vyšel lépe Brňanům, kteří se obhájce trofeje nezalekli. Texlův centr se snesl na břevno, ale v 9. minutě už tribuny jásaly. Hrabinův centr přistál na hlavě Michala Ševčíka, který poslal míč v pádu mimo dosah Staňka - 1:0.

Srovnání mohla přinést šance Květa, ale brněnský fantom Berkovec si poradil a míč zneškodnil. Pozdvižení v ADAX INVEST Areně přinesla akce ze 24. minuty, při které se utrhl Jakub Řezníček, ale byl faulován a rozhodčí Orel tasil žlutou kartu. Exekuci si vzal na starost Filip Souček a zamířil pod břevno. Bohužel pro domácí si Staněk tentokrát poradil a vytlačil míč nad horní tyč. Velká rána pro Zbrojovku přišla po půlhodině hry, kdy se zranil Filip Souček, který musel o několik minut později opustit hřiště na nosítkách. V posledních minutách poločasu ještě mohla Plzeň zásluhou Chorého srovnat, ale Berkovec jeho hlavičku vytáhl mimo branku. Poločas tak ovládla Zbrojovka 1:0.

První velká šance druhé půle přišla v 56. minutě, kdy Staněk pokazil rozehrávku, ale Řezníček se dostal k míči mimo střeleckou pozici a následně selhal Hladík, když z osy minul branku. Chvilku poté domácí kapitán uklidil míč do sítě po krásném Ševčíkově centru, leč video odhalilo ofsajd. A trest přišel záhy.

O minutu později dostal Mosquera až moc prostoru a svým centrem neomylně našel Pavla Buchu, který měl ve vápně nečekaně mnoho místa a střelou k tyči nedal Berkovcovi šanci na zásah. O dvě minuty později mohla Plzeň vést, ale na brankové čáře si poradil jeden z obránců a vykopl míč z vápna. V 69. minutě už ovšem druhý zásah přišel. Po rohovém kopu se míč dostal k Janu Kopicovi, který si jej posunul a krásnou ránou trefil vzdálenější šibenici - 1:2. Opařená Zbrojovka se ještě dočkala jedné rány do vazu, když v 74. minutě přehodnotil po intervenci VARu rozhodčí Orel své původní rozhodnutí a Divíšek viděl za zákrok na Kopice místo žluté karty rovnou červenou.

Hru Brna se snažil kouč Dostálek oživit nasazením Pachlopníka a Rogožana, nutno říct, že Zbrojovka přidala na aktivitě, ale ani ta nestačila ke vstřelené brance a druhý jarní zápas znamená nulový zisk v kolonce bodů. Navíc Plzeň v poslední minutě nastavení ještě využila risku Zbrojovky, která na roh poslala i gólmana Berkovce, ale místo závaru ve vápně míč sebrali hosté a Adam Vlkanova k asistenci přidal i gól.

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Plzní
A-tým
05.02.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Plzní

B r n o – Po první půli byla Zbrojovka blízko cennému skalpu, nad obhájcem trofeje z Plzně vedla...
VIDEO: Dopadlo to nejhůř, jak mohlo, mrzelo Ševčíka
A-tým
05.02.2023 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Dopadlo to nejhůř, jak mohlo, mrzelo Ševčíka

B r n o - Zatímco na podzim nedokázali Zbrojováci v utkání proti nejsilnější trojce skórovat, dnes...
PREVIEW: Doma přivítáme Plzeň!
A-tým
03.02.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Doma přivítáme Plzeň!

B r n o - Po jarní premiéře v Mladé Boleslavi se Zbrojováci poprvé v tomto kalendářním roce...

Fotogalerie

Všechny fotografie