Zbrojovka prohrála na Slovácku, rozhodl jediný gól

Zbrojovka prohrála na Slovácku, rozhodl jediný gól

S l o v á c k o - Fotbalisté Zbrojovky završili základní část FORTUNA:LIGY na Slovácku. Duel nakonec rozhodla situace ze 25. minuty, kdy Berkovce prostřelil domácí Reinberk.

Pro utkání na Slovácku mohl kouč Hašek využít jak navrátilce Hlavicu, tak uzdraveného Štěrbu. První jmenovaný se navíc ukázal i základní jedenáctce.

Hned na konci první pětiminutovky mohli jít domácí do vedení, když Kadlecův centr usměrnil na branku Kalabiška. Proti němu se však vytáhl Martin Berkovec a zachránil Zbrojovku od rychlého inkasování. Zbrojovka zahrozila až po čtvrthodině hry, po Alliho centru hlavičkoval Ševčík vedle brány. O chvíli později se opět rozjela dvojice Alli - Ševčík, ale rána druhého jmenovaného se díky teči zastavila až za brankou.

Gólu se tak dočkali diváci až ve 24. minutě, kdy Kadlecův centr přistál u Petra Reiberka, který poslal míč pod břevno brankáře Berkovce. Do konce poločasu to mohlo být pro Zbrojovku ještě horší, ale Šašinkova hlavička skončila nad brankou a Sinjavskiho vyčapal Berkovec. Poločas tak ovládlo Slovácko poměrem 1:0.

Hned z kraje druhé půle mohl zaváhání Granečného využít domácí Sinjavskij, ale v brejku nechal opět vyniknout Berkovce. Nedobře se vyvíjející zápas chtěl kouč Hašek zlomit trojitým střídáním ze 74. minuty, kdy poslal na hřiště Divíška, Nečase a Hladíka, ale kýžený efekt se nedostavil.

Zbrojovka se sice dokázala dostat do vápna, ale práci pro Nguyena vymyslet nesvedla. Cestu k bodům navíc zkomplikoval v 87. minutě Filip Souček, který zasáhl nepříjemně jednoho z domácích hráčů a po kontrole u VARu viděl z velké blízkosti červenou kartu. V nastavení se k hlavičce dostal ještě Hladík, ale jeho hlavička letěla nad branku. Zbrojovka tak podlehla Slovácku těsně 0:1 a bude muset o setrvání ve FORTUNA:LIZE ještě hodně zabojovat.

V součtu s ostatními výsledky jdou Brňané do nadstavby ze čtrnácté pozice.

VIDEO: Trenér Hašek po utkání na Slovácku
A-tým
30.04.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Hašek po utkání na Slovácku

U h e r s k é H r a d i š t ě – Zbrojováci zakončili základní část FORTUNA:LIGY prohrou, na hřišti...
VIDEO: Balon jsem neviděl dobře, mrzelo Ševčíka po největší šanci
A-tým
30.04.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Balon jsem neviděl dobře, mrzelo Ševčíka po...

U h e r s k é H r a d i š t ě – Jen tři hráči Zbrojovky zasáhli do všech třiceti duelů základní...
PREVIEW: Základní část zakončíme na Slovácku!
A-tým
28.04.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Základní část zakončíme na Slovácku!

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky završí základní část FORTUNA:LIGY utkáním na hřišti Slovácka. Hraje...

Fotogalerie

Všechny fotografie