Béčko v prvním utkání rozstřílelo Holešov

Béčko v prvním utkání rozstřílelo Holešov

H o l e š o v - Fotbalisté brněnského B týmu potvrdili úspěšnou sobotu a v premiéře na hřišti Holešova zvítězili hladce 6:0. Mezi střelce se zapsali Lhotecký, Kohoutek a Rogožan, všichni tři skórovali dvakrát.

Trenér Maša měl pro utkání k dispozici i několik hráčů prvního mužstva - Kohoutka, Nečase, Rogožana a Pragra. Bohužel Oldřich Pragr musel po dvaceti minutách nuceně střídat, velmi brzy dohrál také Gerneš, který střídal už po čtvrthodině. I s tím se ale mladí Zbrojováci vypořádali.

V úvodu měly šance oba týmy a gólman Formánek spoluhráče několikrát podržel. Ve 35. minutě pak Lhotecký dobrým napadáním vybojoval na nejistém brankáři míč a Ota Kohoutek jej obloučkem zpoza vápna poslal elegantně do sítě.

Krátce před pauzou byl pak Lhotecký faulován ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Lukáš Rogožan, který se trefil přesně k tyči. Do kabin tak šli mladí Brňané s dvoubrankovým náskokem.

Krátce po zahájení druhé půle se navíc prosadil sám Claude Lhotecký, po skvělém Rogožanově pasu za obranu prostřelil gólmana. V 64. minutě pak pláchl obraně Holešova Nečas, předložil míč Otovi Kohoutkovi a ten nadvakrát přidal svůj druhý a brněnský čtvrtý zásah.

Duel se pak už spíše dohrával a k vidění byly ještě dvě branky. V 70. minutě se po centru z levé strany a Nečasově přiťuknutí trefil podruhé Claude Lhotecký. V samém závěru pak unikl po pravé straně Ryšavý a po jeho povedené přihrávce završil účet utkání Lukáš Rogožan. To už byl na hřišti i Australan Yosi, který se dostal do hry poprvé po dlouhém zranění.