Zbrojovka neudržela vedení a Slovanu podlehla 1:2

Zbrojovka neudržela vedení a Slovanu podlehla 1:2

S e n i c a - Fotbalisté Zbrojovky podlehli v posledním přípravném utkání Slovanu Bratislava 1:2. Jediný gól vstřelil dorážkou Řezníčkovy hlavičky Ševčík, slovenský mistr ale duel dvěma góly otočil.

Brňané nastoupili k utkání bez Endla a Součka, kteří nebudou vinou karetního trestu k dispozici pro úvodní jarní kolo.

Slovan byl v úvodu utkání mírně aktivnější, v 11. minutě musel Berkovec tasit první těžší zákrok, když vyrazil Greenovu hlavičku. Za další čtyři minuty se ozvala i Zbrojovka, Fousek po povedené zpětné kličce pálil mimo.

V 19. minutě už se nicméně skóre měnilo. Vše začalo u Řezníčka, který dobře zapracoval ve středu pole. Následně Alli udržel míč i přes tlak protihráčů a Divíšek poslal povedený centr do vápna. Řezníčkovu hlavičku zastavilo břevno, ale dorážka Michala Ševčíka už skončila v síti.

Za dalších sedm minut bylo ovšem srovnáno. Po ztrátě ve středu pole se Slovan vydal do rychlého kontru. Green poslal míč skrz vápno rozběhnutému Čavrićovi a ten nekompromisně zavěsil.

Zpět na stranu Zbrojovky se snažil skóre překlopit Fousek, jehož povedenou ránu Chovan vyrazil. Uspěl také v závěru půle proti velké Divíškově šanci po rohovém kopu a první půle tak skončila nerozhodně.

Do druhého dějství šel místo Divíška Granečný, postupně se pak do hry dostali ještě Hladík, Nečas, Falta a Rogožan. Po hodině hry dostali Zbrojováci podruhé míč do sítě, pohledná akce měla ale jednu vadu - pomezní sudí při Řezníčkově trefě mával ofsajd.

Na druhé straně mířil vedle Adler, Sharaniho zase vychytal Berkovec. Osm minut před koncem se nicméně po rohovém kopu trefil Kucka a rozhodl. Vyrovnat mohli Brňané taktéž po rohu, závar ale v branku nepřetavili a neujala se ani Nečasova dělovka. V posledním přípravném utkání tak byl Slovan nad naše síly.

OHLASY: Jozef Dojčan po utkání se Slovanem
A-tým
20.01.2023 | Martin Lísal

OHLASY: Jozef Dojčan po utkání se Slovanem

S e n i c a - Už se zdálo, že přípravný zápas Zbrojovky se Slovanem dospěje (jako v létě) k remíze,...
PREVIEW: Posledním zimním soupeřem je Slovan Bratislava
A-tým
19.01.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Posledním zimním soupeřem je Slovan...

B r n o - Zbrojováci mají před sebou poslední ze tří zimních přípravných zápasů. V pátek 20. ledna...