Zbrojovka nenašla recept na Nitu a podlehla Pardubicím

Zbrojovka nenašla recept na Nitu a podlehla Pardubicím

B R N O - Ani druhý duel ve Skupině o záchranu Zbrojovce nevyšel. Po první půli prohrávala s Pardubicemi 0:1 a ani zlepšený výkon po změně stran k vyrovnání nevedl. Gólman Nita lapil dva pokutové kopy a v závěru hosté dalším zásahem stvrdili výhru.

Kouč Hašek učinil oproti minulému utkání několik změn v sestavě. Poprvé od března se na hřišti objevil Lukáš Endl, vrátil se také uzdravený Falta. Jen na lavičce zůstali Tijani či Texl.

Zbrojovka sice vstoupila do utkání aktivně, ale poměrně rychle převzali iniciativu hosté. První větší šanci si Pardubice nachystaly do 13. minuty, kdy exbrněnský Janošek našel Hlavatého, jehož rána těsně minula branku Berkovce. Berkovec byk klíčovým mužem Zbrojovky i o pět minut později, kdy dokázal útok Hlavatého včasným výběhem a skokem pod nohy hostujícího hráče zastavit.

Výborný zákrok si Berkovec připsal i ve 34. minutě, kdy po rohovém kopu vyrazil hlavičku Hranáče, bohužel pro oddané příznivce domácích si obránci Zbrojovky nedokázali pohlídat dorážejícího Martina Chlumeckého a ten poslal míč za bezmocného Berkovce. Zbrojovka se sice snažila v závěru poločasu ještě ohrozit Nitu, ale dokázala vyprodukovat jen střelu Koželuha, kterou Nita tygřím skokem lapil. O chvíli později pálil Štěrba, ale ani on nenadělal Nitovi potíže. Poločas tak ovládli hosté z Pardubic poměrem 1:0.

Do druhé půle vstoupila Zbrojovka jako politá živou vodou. Velkou šanci přinesla standardka po faulu na Faltu, ale hlavička z bezprostřední blízkosti zamířila nad branku. Obrovská možnost na srovnání přišla v 68. minutě, kdy Endl vysunul Alliho, kterého podrazil střídající Jeřábek a sudí Szikszay ukázal na penaltový puntík. Exekuci penalty si vzal na svá bedra Jakub Řezníček, ale Nita uhodl stranu a míč kryl.

O tři minuty se Nita se dostal do souboje s Řezníčkem a po krátké rozpravě se sudí Szikszay šel poradit s VARem. Rozsudek byl jasný, žlutá karta pro Florina Nitu a další penalta pro Flintu. I ve druhém případě si vzal exekuci na starost Jakub Řezníček, ale výsledek byl stejný, byť Řezníček přidal na razanci a zvolil i jinou stranu. Florin Nita si poradil a udržel Pardubice ve vedení. V 76. minutě se brněnský svatostánek rozburácel radostí, když se míč po hlavičce Texla octl v síti, radost však byla pouze dočasná, neboť centrující Alli byl v ofsajdu. Gól tak nemohl být uznán.

Pět minut před koncem mohla Zbrojovka ještě zahrozit z volného kopu z hranice šestnáctky, ale zakončení Michala Ševčíka skončilo jen v prostoru, kde operoval Nita. V závěru už domácí hráli vabank a byli potrestáni. Tischlerův pokus sice Berkovec výborně vyrazil, ale dorážku Ladislava Krobota už zastavila síť - 0:2. Zbrojovka tak podlehla doma Pardubicím a v nadstavbě zatím zůstává bez bodového zisku.

VIDEO: Trenér Hašek po utkání s Pardubicemi
A-tým
14.05.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Hašek po utkání s Pardubicemi

B r n o – Zatímco brněnská premiéra trenéra Haška proti Pardubicím vyšla za tři body, nadstavbový...
Řezníček: Musím se zvednout a jít dál
A-tým
14.05.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Řezníček: Musím se zvednout a jít dál

B r n o – Smutek, frustrace, slzy. Na hráčích Brna bylo po utkání s Pardubicemi pochopitelně znát...

Fotogalerie

Všechny fotografie