Izraelci dali Zbrojovce lekci z produktivity

Izraelci dali Zbrojovce lekci z produktivity

Možná až příliš krutým výsledkem 0:3 skončilo přípravné utkání v rakouském Kapfenbergu, kde se střetla Zbrojovka s reprezentací Izraele do 21 let.

Izraelci budují silný tým pro evropský šampionát, jehož jsou pořadatelem, a v duelu se Zbrojovkou potvrdili svoji kvalitu. V brněnském dresu nastoupilo hodně fotbalistů ze širšího, kteří normálně tolik příležitostí nedostávají, a do druhé půle naskočili dokonce i dva „půjčení“ hráči z juniorky Přerovský s Matyskou.

„V prvním poločase jsme hráli bez důrazu v soubojích a soupeř nás za to dvakrát potrestal. My jsme měli dvě slušné šance Halaškou, ovšem ten nebyl ani jednou úspěšný. Po přestávce jsme hned po výkopu nahráli Izraelcům do samostatného úniku a inkasovali potřetí. Poté se však výkon mužstva výrazně zlepšil. Protivníku jsme se vyrovnali v důrazu a vytvořili si několik brankových příležitostí, bohužel však bez gólového efektu. Tu největší měl asi Mezlík, jehož střela minula branku jen o centimetry,“ zhodnotil utkání trenér Petr Čuhel, který přes nepříznivý výsledek nebyl tolik zklamaný. „Samozřejmě výsledek je špatný, ale byla to pro nás kvalitní příprava s výborným soupeřem. Dali jsme šanci hráčům, kteří tolik nehrají a ve druhém poločase předvedli solidní výkon,“ dodal Čuhel.