V prvním úterním souboji Zbrojovka remizovala s Trenčínem 1:1

V prvním úterním souboji Zbrojovka remizovala s Trenčínem 1:1

B R N O - První ze dvou úterních soubojů brněnské Zbrojovky se slovenským AS Trenčín nezná vítěze. Každý z týmů vstřelil gól už v prvním poločase, druhá polovina utkání skončila bez branek. O domácí trefu se z penalty postaral Pavel Mezlík, jediným slovenským střelcem byl Tomáš Malec.

Do úvodního utkání naskočila kombinovaná sestava s řadou juniorů, zkušenost zastupovali Doležal s Mezlíkem. Ovšem na výkonu to nebylo znát, naopak - řada mladších hráčů přesvědčila, že se o místo v "áčku" dovede poprat.

Aktivní Kunc se po pěkné výzvě od Traorého dostal do první větší šance utkání, ale nezdařila se mu finální klička, kterou se pokusil obelstít Šemrince. Nenechal se ale odradit a dál vymýšlel útočné akce.

Skóre se měnilo po dvaadvaceti minutách hry a zásluhu na tom měl právě Kunc. Jeho pokus po individuálním průniku Šemrinec jen vyrazil a Lutonský byl při pokusu o dorážku faulován. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil kapitán Mezlík.

Ani další mladíci se neztratili. Matyska se Zezulou působili v obraně celkem jistým dojmem, první jmenovaný se blýskl několika nebezpečnými průniky po levé straně hřiště. Kršák se Stehlíkem (ten vystřídal zraněného Lutonského) se také snažili, hodně nebezpečný byl po celý zápas Přerovský. Do dobré šance se dostal i stoper Pernica, jehož hlavičku zastavil Šemrinec na brankové čáře.

Své možnosti ale už Zbrojovka nevyužila, naopak po rychlém kontru srovnal hostující útočník Malec. Ještě předtím trefil Čentéš z přímého kopu tyč Doležalovy branky, následná dorážka šla nad.

Ve druhé půli se do hry postupně zapojili Lapeš s Varaďou, první jmenovaný se hned dostal dvakrát do šance, jednou ale trefil tyč a podruhé poslal míč těsně vedle branky. Jeho výkon byl nicméně také příslibem.

Brno mohlo zlomit zápas v závěru, kdy šli domácí ve třech na branku, Mezlíkova střela ale nebyla důrazná a Bartalský (který se objevil mezi tyčemi na druhý poločas) ji zneškodnil. Na druhé straně Doležal vyrazil na roh ostrou ránu Briganta. První duel tak skončil remízou 1:1, přinesl vcelku pohledný a zajímavý fotbal.

Video (AS Trenčín):

Sílu Zbrojovky otestuje v přípravném dvojutkání slovenský Trenčín
21.01.2013 | Martin Lísal

Sílu Zbrojovky otestuje v přípravném dvojutkání...

Zima nezima, Zbrojovka pokračuje v přípravě. Již v úterý 22. ledna mají hráči na programu dvojzápas...

Fotogalerie

Všechny fotografie