Zbrojovka Slovan potrápila, o prohře rozhodla jediná standardka

Zbrojovka Slovan potrápila, o prohře rozhodla jediná standardka

O nejtěsnější prohře rozhodl již v první půli hostující Rybalka. Zbrojovka opět nevyužila řadu šancí, když liberecké musela po Frejlachově pokusu zachránit tyč.

Domácí Zbrojovka Brno po dvou nezvládnutých závěrech utkání chtěla před domácím publikem opět bodovat, proti ní však stáli silní Severočeši, kteří před čtvrtečním zápasem Evropské ligy rozhodně nepřijeli do Brna jen na výlet a nastoupili v plné sestavě. Zbrojovka řešila problém hlavně v záloze, kde k tradičním oporám z loňské sezony Mezlíkovi s Lutonským přibyl na marodku nově i Kaščák.

Zbrojovka proti favorizovaným podještědským nezačala špatně a mohla jít do vedení hned v první minutě. Markovič se dostal do dobré palebné pozice, po jeho pokusu se míč za pomoci teči dostal k Davidu Paškovi, jeho střela však kolem vyběhnuvšího Kováře zamířila jen mimo bránu.

Po hluché fázi hry udeřili v 19. minutě liberečtí. Pět metrů za hranicí vápna fauloval Pernica a Rybalka zakroutil svůj přímý kop neomylně do růžku Hladkého brány - 0:1.

A hned o minutu později mohlo být ještě hůř. Zavadil namazal do jasné šance Rabušicovi, který postupoval sám na Hladkého, ten však Rabušicův lob dokázal zastavit zákrokem z říše fantazie a odčinil tak chybu domácího kapitána.

Na druhé straně se předvedl ve 22. minutě povedeným sólem Buchta, rána z úhlu mu ale bohužel vůbec nesedla. Komu rána sedla byl ve 28. minutě Tomáš Frejlach. Jeho nádherný pokus snášející se do rohu brány překonaného Kováře však zastavila pouze tyč!

Zbrojovka měla v závěrečné čtvrthodině platonickou převahu, ovšem díky řadě nepřesností musela na šanci čekat. Dočkala se těsně před poločasovým hvizdem, Kovář však hosty zachránil po otočce Markoviče a následně i po dorážce Traoreho. Po nevyužité superšanci se tak šlo do kabin za stavu nepříznivého pro Zbrojovku.

Jak první půle skončila, tak druhá začala - šancí Traoreho. Ten napřáhl z dobrých dvaceti metrů a jeho střela prosvištěla kousek vedle liberecké brány. I další šance patřila Zbrojovce. Markovičovi nesedl volej po Zavadilově centru, míč si našel cestu na hlavu Paška a ten minul jen o centimetry. Tlak Zbrojovky se v úvodu druhé půle stupňoval, vyrovnání však stále ne a ne přijít.

Liberečtí se s přibývajícím časem čím dál více soustředili na bránění nejtěsnějšího náskoku a Brno se do šancí dostávalo pouze sporadicky. Za zmínku snad stojí akrobatické zakončení Paška ze 74. minuty, kterým však Kováře neohrozil. Rozhodnout mohl na druhé straně v 78. minutě Šural, ten ale dělovkou rozvlnil jen boční síť. Okének v domácí obraně přibývalo a další odmítnutí na zvýšení skóre měl na svědomí po Rabušicově přihrávce opět Josef Šural.

Domácí fanoušci hnali Zbrojovku za vyrovnáním, dvojici pokusů Pernicy a Zavadila však liberečtí pět minut před koncem obětavě zablokovali.

Brno tak opět doma favorita trápilo, na body si však bude muset počkat. Liberec z jihu Moravy odjíždí se třemi body.

Povzbudivá slova asi zůstávají před zápasem v kabině, mrzí Pernicu
17.08.2013 | Lucie Hromádková

Povzbudivá slova asi zůstávají před zápasem v kabině,...

B R N O - K utkání pátého kola se vyjádřilo hned několik jeho aktérů. V prvním článku Vám přinášíme...
Problémem je nedůraz v zakončení, ví Ludevít Grmela
17.08.2013 | Lucie Hromádková

Problémem je nedůraz v zakončení, ví Ludevít Grmela

B R N O - K hodnocení sobotního klání Brno – Liberec se kromě hráčů samozřejmě dostali také kouči,...
V pátém kole doma hostí Zbrojovka liberecký Slovan
15.08.2013 | Lucie Hromádková

V pátém kole doma hostí Zbrojovka liberecký Slovan

B R N O - Už bez zraněného Marka Kaščáka se do boje o další ligové body vrhnou brněnští fotbalisté...

Fotogalerie

Všechny fotografie