Juniorka ve šlágru kola podlehla Mladé Boleslavi 2:3

Juniorka ve šlágru kola podlehla Mladé Boleslavi 2:3

B r n o - Sedlův gól přišel už pozdě. Juniorka Zbrojovky podlehla v napínavém utkání vedoucí Mladé Boleslavi 2:3 a Středočeši se tak na čele osamostatnili se čtyřbodovým náskokem.

Oba týmy nasadily do zápasu hráče prvních mužstev. Za Zbrojovku chytala zimní posila Melichárek, v záloze se činil Milan Lutonský a v útoku Václav Klán. Hosté zase využili služeb Ondřeje Zahustela, Miljana Vukadinoviće či Igora Subbotina.

Zápas měl od počátku vysokou úroveň a rozhodně nenudil. Ráz mu bohužel pro Brno udala 4. minuta - standardku rozehráli hosté rychle po zemi, Igor Subbotin se po prvním dotyku dobře zorientoval a mezi dvojicí bránících hráčů zamířil přesně k tyči do protipohybu Melichárka.

Zbrojovka poté ve většině hrací doby držela míč a obléhala vápno Boleslavi, míč do sítě ovšem dopravila pouze jednou - a těsně před Přichystalovým zakončením byl navíc máván ofsajd. Pazourkův střelecký pokus Hankić vyrazil na roh, ještě lepším zákrokem (či spíše dvojzákrokem) se blýskl o pár minut později, kdy vyrazil Klánovu ránu i Štrombachovu dorážku.

A bylo ještě hůř. Ve 33. minutě předvedli hosté ukázkový brejk, Bartl odcentroval do vápna a míč před Melichárkem umístil do sítě Ondřej Zahustel - 0:2.

Až v závěru půle se dočkalo i Brno. Několik zajímavých momentů vyvrcholilo Weberovým průnikem do šestnáctky a následným faulem. Nařízenou penaltu proměnil David Krška, Hankić míči v cestě do sítě nezabránil.

Po změně stran mohl dát výsledku veselejší podobu Přichystal, ve 46. minutě nicméně střílel z dobré pozice nad branku. I hosté ale hrozili, precizně zahrané kontry nenechaly obranu Zbrojovky v klidu. Subbotin hlavičkoval nad branku, v 58. minutě byl ovšem Miljan Vukadinović úspěšnější a ranou podél vyběhnuvšího Melichárka zakončil další rychlý brejk - 1:3.

O brzkou reakci se mohl postarat Weber, jeho poměrně povedený pokus ovšem Hankić vyrazil na rohový kop. Další průběh utkání rozkouskovala řada střídání, kontaktní gól Zbrojovky tak přišel pozdě. Až v 88. minutě dokázal Martin Sedlo po Sedlákově příhře překonat Hankiće. Na víc než korekci skóre to ovšem nestačilo a Brno podlehlo v boji o prvenství Mladé Boleslavi 2:3.

Jednalo se o vůbec první domácí porážku, kterou Zbrojovka v letošním ročníku ligy utrpěla.

Trenér juniorky Dostálek: Prohráli jsme bitvu, ale ne válku
23.02.2015 | Martin Lísal

Trenér juniorky Dostálek: Prohráli jsme bitvu, ale ne...

B r n o - Krásný zápas, pět branek, bohužel pro Zbrojovku žádný bod nezůstal doma. Junioři dnes...