I třetí zápas Zbrojovky skončil remízou, Brňané vezou bod z Liberce

I třetí zápas Zbrojovky skončil remízou, Brňané vezou bod z Liberce

L i b e r e c - Ve 4. kole nejvyšší soutěže tým Zbrojovky zavítal na hřiště libereckého Slovanu. Ve vyrovnaném souboji byly k vidění šance na obou stranách, neujaly se však ani ty liberecké a bohužel ani ty na straně hostů. Pro Brno to však i tak znamená první bodový zisk na tomto stadionu po sedmi letech.

V sestavě Zbrojovky se objevila po posledním zápase s Teplicemi jediná změna a sice vynucená. Zraněného Litsingiho nahradil v základní sestavě Jakub Šural, ten nastoupil na pravé obraně, přičemž se tedy na pravý kraj záložní řady posunul Alois Hyčka. Nedělní zápas na stadionu U Nisy začal v 17 hodin.

Zápas začal z obou stran poměrně aktivně. Týmy se střídaly v držení míče a první šanci si po necelých dvaceti minutách hry vypracovalo Brno. Jakub Řezníček dostal vynikající průnikovou přihrávku mezi liberecké stopery, s míčem se dostal až na hranici šestnáctky, odkud ovšem míč levačkou nasměroval nad bránu. Zbrojovka byla po první větší šanci na koni a do dalších zakončení se dostali zmiňovaný Řezníček, nebo také Milan Lutonský. První jmenovaný ale nepropálil hradbu libereckých těl, druhému pro změnu nesedla rána z první zpoza pokutového území. Slovan si první větší možnost připravil po půlhodině hry. Na Hadaščokův přízemní centr z pravé strany si naběhl Baroš, který ke štěstí brněnských fotbalistů nastřelil jen pravou tyč. V závěru poločasu byli mírně lepší hosté, ti se ovšem ani z několika nabídnutých rohů nedokázali prosadit, po prvním poločase tedy platilo bezbrankové skóre.

Do druhé půle vstoupily oba týmy v o něco vlažnějším tempu, než do první části hry. Za Zbrojovku se museli mít většinu druhého poločasu mít na pozoru Vraštil se Šuralem, kteří viděli v krátkém časovém sledu žluté karty. Za domácí byli jen za pár okamžiků napomínáni Hadaščok a Bartošák, i v tomto směru bylo tedy na hřišti srovnáno. Hosté hráli ze zatažené obrany, do jednoho z mála zakončení se dostal v 67. minutě Jakub Řezníček, s jeho ranou si ale bývalý gólman Brna Hladký poradil. Slovan si vytvořil velkou šanci o sedm minut později. Ekpai dostal dobrou přihrávku do vápna, tam však poměrně zazmatkoval a místo brány trefil do hrudi vlastního spoluhráče Hadaščuka.

Brnu pak patřil úplný závěr zápasu. Nejprve v 88. minutě našel Stanislav Vávra nádherným centrem volného Davida Paška, ten ovšem nedokázal překonat Hladkého, následná dorážka brněnského záložníka skončila vedle. A vystřídavší Vávra byl i u další velké příležitosti, když jen o dvě minuty vypálil zpoza pokutového území a jeho ránu ještě stačil hlavou tečovat Řezníček, Hladký ale velice dobrým zákrokem zachránil Liberci bod. A právě Jakub Řezníček to zkusil ještě ve druhé minutě nastavení technickým obstřelem, který však bohužel skončil kousek vedle.

Zápas ve městě pod Ještědem tedy gól nepřinesl. Diváci se však rozhodně nenudili, k vidění byla spousta šancí na obou stranách a i díky dobrému výkonu obou gólmanů skončil zápas bez branek. Zbrojovka navíc přerušila sérii šesti porážek na stadionu U Nisy a i po třech odehraných zápasech zůstává neporažena. Doufejme, že v dalším kole si připíše i první vítězství, na Srbské totiž příští sobotu hostí v moravském derby Slovácko.

Trenér Habanec hodnotí utkání v Liberci
22.08.2016 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání v Liberci

L i b e r e c - Letmý pohled na výsledek Zbrojovky v Liberci může naznačit, že fotbal tentokrát na...
Trenér Habanec před utkáním v Liberci
19.08.2016 | Martin Lísal

Trenér Habanec před utkáním v Liberci

B r n o - Brňany čeká o víkendu první z tradičních výprav na sever republiky. V neděli 21. srpna se...

Fotogalerie

Všechny fotografie