V Ďolíčku se Zbrojovce nic nepovedlo, prohráváme 0:3

V Ďolíčku se Zbrojovce nic nepovedlo, prohráváme 0:3

Na utkání 6. kola 1. ePojištění ligy budeme chtít hodně rychle zapomenout. Po brankové stránce se vše důležité stalo v druhé polovině prvního dějství, kdy Pražané třikrát udeřili, v závěru utkání nás stihly ještě dvě rány, zranění Jana Poláka a vyloučení Mihao Jovanoviče

O první hrozbu se postarali hráči domácích. Na Maška byl z levé strany posunut míč až do hloubi vápna, Melichárek však včas forvardovi Bohemians zmenšil úhel a střelu vytěsnil na roh. Brno nebylo do zhruba dvacáté minuty horším týmem a ani Budinský tak nemohl zůstávat v klidu. V pozornosti se ho během prvního dějství snažil udržet Vávra, nebo třeba dalekonosnou ránou Šural.

Zdaleka největší příležitost prvního dějství přistála po fantastické kolmici Michala Škody u nohou Jakuba Řezníčka, jeho hokejový blafák ale Budinský přečetl a Řezníčka mohla neproměněná šance mrzet o to víc, neboť už za tři minuty se skóre otevřelo na druhé straně. Pozornost při dlouhém centru do vápna na sebe navázali Mašek s Holendou, míč se odrazil k Martinu Haškovi dobíhajícímu z druhé vlny a i když si na jeho přízemní ránu Melichárek sáhl, o chvíli později ji musel vylovit ze sítě. Zbrojovka tak inkasovala gól po 359 minutách hry.

Domácím narostla křídla a už za pět minut slavili znovu. Holendovu hlavičku po rohovém kopu dokázal Melichárek vyrazit pouze před sebe a ležící tak už mohl jen přihlížet, kterak dobíhající Michal Šmíd rozjásává Ďolíček podruhé.

Řezníček se sice snažil svoje zaváhání před Budinským odčinit, když v závěru poločasu dobře našel na malém vápně Hyčku, když však neuspěl ani jeho spoluhráč, kapitulovalo Brno potřetí. Ještě v nastavení prvního dějství se za rychlým protiútokem hnal Siim Luts, Melichárek sice dokázal včas vyběhnout z brány, jenže jej odpálil pouze k nohám Milana Havla a ten z dobrých pětačtyřiceti metrů dokázal trefit opuštěnou brněnskou branku.

Do druhého dějství vystřídal Jan Štohanzl Stanislava Vávru, Brno ale před domácí brankou prostě nemělo svůj den, o čemž vypovídaly i šance Řezníčka a Hyčky. Definitivní tečku mohli za zápasem učinit Hašek s Maškem, posledně jmenovaný ale přihrávku svého nohsleda poslal ve vyložené šanci na tribunu.

Hosté tak sice už další branku nepřidali, v závěru nás ale zasáhly ještě dvě rány. Zraněný Jan Polák odkulhal v 78. minutě nuceně střídat a zápasu "blbec" nasadil korunu Mihailo Jovanovič, který o čtyři minuty později stáhl unikajícího Holendu a sudí Zelinka byl neoblomný - červená karta.

Habanec po první prohře: Nejhorší poločas, dnes jsme hráli druhé housle
11.09.2016 | Martin Lísal

Habanec po první prohře: Nejhorší poločas, dnes jsme...

P r a h a - Den, kdy se nepovedlo vůbec nic. Zbrojovka vyšla v této sezoně poprvé naprázdno, na...
Habanec před Bohemkou: Výkony Klokanů mají vzestupnou tendenci
09.09.2016 | Martin Lísal

Habanec před Bohemkou: Výkony Klokanů mají vzestupnou...

B r n o - Čtrnáctidenní reprezentační pauza se chýlí ke konci, na programu je 6. kolo ePojisteni.cz...