Špatný úvod stál Zbrojovku zápas. Vlašim odváží z Brna tři body

Špatný úvod stál Zbrojovku zápas. Vlašim odváží z Brna tři body

B R N O - V posledním podzimním kole se Zbrojovka utkala s rozjetou Vlašimí. Hosté se na hřišti Brna dostali do rychlého vedení 2:0, které Zbrojovka nakonec marně celý zápas dotahovala. Domácím se sice do poločasu podařilo zásluhou Štepanovského snížit, následné velké množství neproměněných šancí ale znamená, že podzim zakončilo Brno porážkou.

Zbrojovce se nezdařil vstup do zápasu a hned v desáté vteřině čelila pokutovému kopu. Domácí defenzívě uprchl Dao a při obhození Melichárka byl domácím brankářem faulován. K nařízené penaltě se postavil Ladislav Janda a ačkoli si Melichárek na míč sáhl, tak jej v cestě do branky zastavit nedokázal - 0:1. Zbrojováci se snažili co nejrychleji odpovědět. K brance vyslal přízemní centr Kryštůfek. K němu se dostal Peter Štěpanovský, ale scházel mu krok k lepšímu zakončení a Bačkovský si s míčem poradil. Svěřencům trenéra Šustra se nedařilo v defenzivní činnosti a toho mohl využít Blecha, jehož pokus ale nebyl dostatečně razantní. Ještě hůř to s domácím týmem vypadalo v osmnácté minutě. Brňanům se nepodařilo zachytit náběh Vojtěcha Hadaščoka, který po pasu Kučery poslal míč podruhé za záda Melichárka - 0:2.

Druhý inkasovaný gól konečně nakopl Flintu a domácí zařadili na vyšší rychlost. Nejprve se mohl o snížení pokusit Antonín Růsek, ale po centru Eismanna mu v nadějné pozici míč nesedl. Klíčovým aktérem další akce byl opět Pavel Eismann. Jeho nádherný centr na nabíhajícího Petera Štepanovského se dokonale snesl ke slovenskému středopolaři a ten po zpracování míče propálil Bačkovského - 1:2. Srovnat mohl o pár okamžiků později Sedlák, jemuž sklepl míč střelec první branky, Štepanovský, ale brněnský mladík příliš váhal se střelou a trefil jen blokujícího beka. Poločas tak ovládla Vlašim poměrem 1:2.

Hned z kraje druhé části mohl srovnat novic na hrací ploše, Lukáš Vraštil, ale centr z volného kopu Eismanna usměrnil hlavou jen těsně vedle hostující branky. Zbrojovka byla jasně aktivnější a do další šance se dral Eismann, jenž přízemním centrem hledal Zikla. Ten ve skluzu na míč nedosáhl. Zbrojovka pokračovala v obléhání branky Vlašimi. Brňané však naráželi na vlastní nepřesnost ve finální fázi. Obrovskou šanci na srovnání si vypracovala dvojice Zikl - Škoda, ale ani jeden z dvojice v červeném dresu nedokázal dostat míč do branky hostí.

V závěru se dokázali osmělit i hosté a několikrát se pokusili ohrozit Melichárka. Ten musel zasahovat proti Daovi, jehož střela z pravého křídla provětrala rukavice domácího strážce svatyně. Pět minut před koncem mohl srovnat po Lutonského centru Michal Škoda, ale svou hlavičku namířil pouze do středu brány, kde stál připravený Bačkovský. Poslední minuty utkání přinesly několik nebezpečných centrů do velkého vápna, ale nikdo z hráčů domácích nedokázal poslat míč za záda brankáře hostí. Zbrojovka tak podruhé v řadě odchází z ligového utkání bez bodu.

VIDEO: Sestřih utkání s Vlašimí
25.11.2018 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání s Vlašimí

B r n o - Na Zbrojovka TV vám tradičně nabízíme v sestřihu nejzajímavější momenty z utkání 16....
Eismann po Vlašimi: Pokud nebudeme víc hladoví po gólu, nebudeme vyhrávat
24.11.2018 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Eismann po Vlašimi: Pokud nebudeme víc hladoví po...

B r n o - Druhá domácí prohra, první pod trenérem Šustrem. Takový konec roku si Zbrojováci...
Šustr po Vlašimi: Realita je jasná, na jaře nás čeká válka
23.11.2018 | Martin Lísal

Šustr po Vlašimi: Realita je jasná, na jaře nás čeká...

B r n o - Na samotný závěr už tak dost nepovedeného roku 2018 přišla hořká domácí prohra s Vlašimí....

Fotogalerie

Všechny fotografie