Zbrojováci nastříleli Jihlavě pět branek

Zbrojováci nastříleli Jihlavě pět branek

Z a s t á v k a - Krásné počasí, útulný areál a sedm nádherných i vydřených gólů. Sobotní přípravné utkání Zbrojovky s Jihlavou nabídlo přítomným solidní podívanou, po vyrovnané první půli si Brňané vystříleli výhru 5:2.

Fotbalisté Zbrojovky se pro tento zápas vrátili k rozestavení 4-4-2, od úvodní minuty naskočil i testovaný záložník Čermák. Brňané byli od úvodních minut aktivnější, Veselý se zapotil při povedené ráně Macha. Následovaly dva rohové kopy, Růskově hlavičce po druhém z nich mnoho nescházelo.

První úder přišel paradoxně na druhé straně. Jawo vyrazil do brejku, byl faulován a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Lukáš Zoubele. Zbrojovka se snažila o rychlé vyrovnání, míč do sítě dopravil Čermák, sudí ale viděli hraní rukou a branku neuznali. Čekání na odpověď tak nakonec trvalo dvanáct minut. Eismann centroval do vápna, Peter Štepanovský vlétl do souboje s obráncem i gólmanem a stoper Tijani si vstřelil vlastní gól. 1:1!

Prakticky hned po rozehrávce se Jihlavským nepovedl odkop, čehož využil Lukáš Magera a překlopil vedení na stranu Brňanů. Z divoké první půle to zdaleka nebylo vše. Chvilku poté vychytal Floder v dobré šanci Mikuše, ve 29. minutě se v šestnáctce propracoval do střelecké pozice Růsek a bez rozmýšlení tvrdě vypálil, Veselý s potížemi kryl. Na druhé straně to ovšem bylo jiné - to když si povedenou ránu nachystal Javůrek a Floder neměl nárok. 2:2.

Kaňkou na fotbalově atraktivním dějství byl v samém závěru hrubý faul na Petera Štepanovského, po kterém slovenský záložník odkulhal ze hřiště. Do druhé půle nastoupila nakonec oproti původním plánům takřka kompletně nová jedenáctka, jen Čermák zůstal na hřišti do 60. minuty.

Ráz utkání dal poměrně záhy Robert Bartolomeu, který se odhodlal k ráně zpoza vápna a míč nádherně zapadl do šibenice - 3:2! V 54. minutě měl dobrou možnost Přichystal, který ale neměl dost potřebného prostoru a gólmana nepropálil. Následně pálil znovu Bartolomeu, jeho volej po centru z levé strany skončil mimo tyče.

Jihlava po hodině hry prostřídala, na hřiště šla mladší sestava a převaha Zbrojovky tím ještě vzrostla. Po rohovém kopu pálil znovu Bartolomeu, gólman míč jen vyrazil a ostřelování branky zakončil nakonec nekompromisně Petr Pavlík - 4:2.

Šance střídala šanci a střídající Lancman se měl co ohánět. Tvrdou ranou jej prověřil Šumbera, který se dostal k míči po chybě obrany. A pak přišel další lahůdkový moment - ke střele napřáhl tentokrát David Jurásek a míč opět zapadl ukázkově k tyči, 5:2.

Fotbalisté Zbrojovky tak ve třetím přípravném utkání podruhé zvítězili a potvrdili tak, že se jim pod koučem Šustrem proti týmu z Vysočiny daří.

Trenér Šustr po výhře s Jihlavou
29.06.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po výhře s Jihlavou

Z a s t á v k a - Fotbalová sobota v Zastávce u Brna mohla brněnské fanoušky potěšit. Zbrojovka...
PREVIEW: Ve třetím letním utkání změří Zbrojovka síly s Jihlavou
28.06.2019 | Martin Lísal

PREVIEW: Ve třetím letním utkání změří Zbrojovka síly...

B r n o - A po roce znovu do Zastávky u Brna! Také letos se Zbrojováci během letní přípravy...

Fotogalerie

Všechny fotografie