Zbrojovka v závěrečném utkání druholigové sezóny remizovala s Táborskem

Zbrojovka v závěrečném utkání druholigové sezóny remizovala s Táborskem

B R N O - Derniéru ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE si Zbrojovka pro letošní sezónu odbyla v domácím zápase s Táborskem. To v Brně po dvaceti minutách vedlo a náskok nakonec drželo více než hodinu hry, v 66. minutě však vyrovnal Jakub Řezníček a dočkal se 18. branky v sezóně. Ze závěrečných šancí už domácí neudeřili, a tak se oba celky na závěr ročníku rozešly smírně 1:1.

Kouč Dostálek pro závěrečné utkání letošní sezóny FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY udělal v sestavě několik změn. Při rozlučce s týmem nastoupili v základní sestavě Adrián Čermák a Peter Štepanovský, na lavičce usedl Pavel Zavadil. Zranění bohužel nepustilo do hry Damiána Bariše s Janem Moravcem.

První náznak šance si vytvořili hosté z Táborska, a to v deváté minutě, ovšem rána Tijaniho byla zablokována. Po dvaceti minutách hry šli už hosté do vedení, ve zmatcích ve vápně po rohovém kopu se nejrychleji zorientoval před brankou Kristapas Liepa a otevřel skóre sobotního utkání.

Zbrojovka si první a vlastně i jedinou větší šanci úvodní půle mohla vytvořit po půlhodině hry po faulu na Blechu kousek před vápnem. Rozehrávky nařízeného přímého kopu se chopil Peter Štepanovský, ale napálil pouze zeď. Ve zbytku půle Zbrojovka marně bušila do obrany Táborska, do kabin tak šla s jednobrankovým mankem.

Zkraje druhé půle byli domácí lehce aktivnější týmem, za zmínku však stojí pouze akce Ševčíka s Blechou, druhý jmenovaný střílel do obránce. Až v 66. minutě přišlo kýžené vyrovnání, o nějž se zasloužil pohotový Jakub Řezníček, který se po Fouskově centru trefil poosmnácté v této sezóně F:NL – 1:1.

Dvacet minut před konce mohl vrátit hosty do vedení Holiš, Berkovec byl ale proti a podržel Zbrojovku. Na druhé straně střílel nebezpečně Fousek, jeho technický pokus těsně minul branku. Sám Fousek se poté tlačil do další šance po centru Štěrby, ale ani tentokrát mu nebylo přáno a skóre zůstalo stále nrozhodné.

Osm minut před koncem pádil sám na branku Nečas, brankáře dokonce překonal, ale jeho pokus těsně minul přední tyč. O chvíli později se tlačil do šance Řezníček, ale gólman Zadražil jej čistě odstavil od míče a při pokusu o dorážku domácí útočník fauloval brankáře. V úplném závěru to Řezníček zkoušel ještě jednou, Zadražil však skvěle vyběhl a udržel skóre na konečných 1:1.

Na závěrečné okamžiky se do hry za ovací tribun dostal i Pavel Zavadil, který se dnes loučil s kariérou. A pár minut po finálním hvizdu převzal kapitán Jakub Řezníček pohár pro vítěze FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Slavnostní ceremoniál režírovali primátorka statutárního města Brna JUDr. Markéta Vaňková, výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta a zástupce titulárního partnera soutěže, společnosti FORTUNA, pan Ondřej Šnaidauf. PO převzetí poháru a medailí následovalo fotografování s fanoušky a autogramiáda.

PREVIEW: Postupovou sezónu završíme doma proti Táborsku!
A-tým
13.05.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: Postupovou sezónu završíme doma proti...

B r n o - Letošní postupová sezóna jde do finiše! Zbrojovka má před sebou poslední utkání, v sobotu...