Galapředstavení na Srbské, Zbrojovka přehrála Boleslav a je první

Galapředstavení na Srbské, Zbrojovka přehrála Boleslav a je první

B R N O - Třetí kolo FORTUNA:LIGY přivedlo do Brna Mladou Boleslav. Středočeši dokázali v ADAX INVEST Areně v první půli otevřít skóre, nicméně po změně stran kouč Zbrojovky zavelel k obratu povedeným střídáním. Zbrojovka otočila duel ve svůj prospěch a posunula se na čelo prvoligové tabulky.

Zbrojovka společně se všemi aktéry utkání před začátkem uctila památku nedávno zesnulého Rostislava Václavíčka minutou potlesku. Kapitán mistrovského kádru z roku 1978 zemřel v uplynulém týdnu ve věku 75 let.

Zbrojovka, v jejíž sestavě nahradil nemocného Faltu Alli, do utkání vletěla aktivně, ale v první velké šanci byl Polaček v brance Boleslavi o něco málo rychlejší a sebral míč před dobíhajícím Řezníčkem. Domácí mohli ohrozit Polačkovu branku i ve 23. minutě, kdy Endl vracel přetažený centr do malého vápna, ale snažení jeho spoluhráčů zastavil hvizd sudího Proskeho, který odpískal signalizovaný ofsajd. První branka tak přišla o tři minuty později, kdy Matějovského roh našel neomylně hlavu Milana Škody, ten ukázal své kvality a přesnou hlavičkou se trefil mezi nohy Berkovce. Tomu nezbývalo nic jiného, než tahat míč ze své sítě - 0:1.

Boleslav po vstřelené brance ožila a Zbrojovka se musela orientovat směrem dozadu. Nebezpečí přinesl zejména centr Matějovského, který se snažil do branky nasměrovat Mareček, a poté Suchý, po jehož pokusu se ozvala branková konstrukce. Velkou šanci si vypracovala Boleslav o chvíli později, kdy Berkovec fantasticky vyrazil svou pravačkou tečovaný míč.

V závěru poločasu se snažil o srovnání Musa Alli, ale v souboji s Polačkem se bohužel zranil a musel střídat. Na skóre to však vliv nemělo a první část zvládla Boleslav těsnou měrou 1:0.

Do druhé půle udělal trenérský mág Richard Dostálek dvě klíčové změny. Zmíněného Alliho nahradil Hladík a Přichystala Fousek. A přineslo to ovoce v podobě velkého tlaku domácích, který se dočkal vyústění ve 49. minutě. Centr Ševčíka prodloužil Texl do prostoru, kde se svými spoluhráči operoval Filip Souček a přesným pokusem rozjásal slušně zaplněnou ADAX INVEST Arenu poprvé.

Netrvalo to dlouho a Zbrojovka mohla vést. Rychlý útok Fouska znamenal ostrou ránu na Polačka, jehož zákrok přinesl míč do prostoru, kde operoval Filip Souček, ten ale druhou branku nepřidal. O pár minut později se prodral obranou Boleslavských expres s názvem Michal Ševčík, jenž si navedl míč před vápno a krásnou střelou orazítkoval jen tyč.

Šestnáct minut před koncem se odhodlal ke střele agilní Souček, ale ani jeho rána nezměnila ukazatel skóre ve prospěch Zbrojovky. Totální euforie přišla až v 79. minutě. Hladík prokázal své kvality, po skvělém Fouskově pasu vletěl do vápna a předložil míč podél hranice malého vápna do prostoru, kde byl připraven Michal Ševčík. Jeho přesná rána odšpuntovala brněnskou radost a znamenala třetí letošní branku, Ševčík navíc gólem oslavil dnešní dvacáté narozeniny.

V závěrečných minutách se hosté dostali k několika nebezpečným pokusům, při kterých i tvrdě atakovali gólmana Berkovce. Hladina euforie na stadionu dosáhla vrcholu v poslední nastavené minutě zápasu, kdy opět neunavitelný Hladík proběhl po levé straně do vápna, předložil míč na vzdálenější tyč čerstvě příchozímu Róbertu Matejovovi a ten dal výsledku pojistku.

Zbrojovka si tak připisuje zasloužené vítězství 3:1 a díky aktuální situaci v tabulce FORTUNA:LIGY se posouvá na průběžnou sdílenou první příčku tabulky.

VIDEO: Snad jsme fanouškům udělali radost, usmívá se Souček
A-tým
14.08.2022 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Snad jsme fanouškům udělali radost, usmívá se...

B r n o – Druhá výhra, první vstřelený gól. Filip Souček zahájil své brněnské angažmá velmi slušně,...
VIDEO: Pochvala dnes patří všem, říká Dostálek po výhře s Boleslaví
A-tým
13.08.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Pochvala dnes patří všem, říká Dostálek po...

B r n o - Pohádka zatím nekončí. Zbrojovka porazila ve třetím utkání sezóny Mladou Boleslav 3:1,...
PREVIEW: Třetím soupeřem je Mladá Boleslav!
A-tým
12.08.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: Třetím soupeřem je Mladá Boleslav!

B r n o - Blíží se víkend a s ním další utkání FORTUNA:LIGY? v pořadí již třetí. Do Brna přijede...

Fotogalerie

Všechny fotografie