Zlepšený výkon po půli nestačil, Zbrojovka podlehla Klokanům

Zlepšený výkon po půli nestačil, Zbrojovka podlehla Klokanům

B R N O - Zbrojovka v 7. kole FORTUNA:LIGY přivítala na svém hřišti tým Bohemians. První půle Brňanům vůbec nevyšla a prohrávali po ní o dvě branky. Zlepšený výkon po pauze přinesl snížení, o které se postaral Ševčík, na body už ale Zbrojováci nedosáhli. Tři body si tak odvezli Klokani.

Zbrojovce se nepovedl vstup do utkání. Nejprve ve druhé minutě trefil Puškáč hlavou břevno, následně Lukáš Endl při snaze o odkop trefil nohou do hlavy Petra Hronka a rozhodčí Křepský měl jasno. Penalta! Exekuci pokutového kopu si vzal na starost David Puškáč, a byť Berkovec vystihl stranu, tak na přesný pokus hostujícího hráče byl krátký - 0:1. Inkasovaná branka logicky otupila hru Zbrojovky a ve 23. minutě to byl Květ, který měl na noze druhý gól Bohemky, naštěstí pro domácí tým dokázal Berkovec zakročit a svůj tým podržel.

Byť si Zbrojovka na útočné polovině dokázala vytvořit územní převahu, tak poslední krok domácím borcům nevycházel a Valeš byl víceméně bez práce. V závěru poločasu se naopak hosté dočkali druhé branky. Dlouhý aut do vápna prodloužil Köstl a Antonín Křapka poslal míč do sítě - 0:2. První půli tak ovládli Klokani a měli výrazně nakročeno ke třem bodům.

Vstup do druhé půle byl jasně v režii Zbrojovky. Dvojité střídání trenéra Richarda Dostálka jasně oživilo hru a obrana hostí měla co dělat, aby odolala zvýšenému napětí domácího souboru. Jejich obranu prolomila už po třech minutách rychlá akce Alliho, který našel ve vápně Michala Ševčíka. Ten si věděl rady a ostrou ranou snížil na rozdíl jedné branky - 1:2. Flinta i nadále pokračovala v aktivní hře a postupně zvyšovala tlak na hostující defenzívu.

Hosté se dostávali k ohrožení Berkovce spíše ojediněle, ale když už, tak to stálo za to. V 69. minutě se do míče opřel Lukáš Hůlka a jeho rána mířila pod břevno domácí brány. Berkovec si ale dokázal poradit a zneškodnit jeho pokus. Exploze radosti přišla v ADAX Invest Areně deset minut před řádným koncem, kdy se po Ševčíkově pokusu míč dostal do sítě. Bohužel pro domácí vydržela radost z vyrovnání jen několik vteřin, neboť pomezní rozhodčí signalizoval ofsajd, díky kterému byla vstřelená branka odvolána. To vše znamenalo jediné - enormní snahu Zbrojovky v posledních minutách zápasu.

Ale ani k tomu dojít nemuselo, neboť v 85. minutě předložil Hronek míč Hálovi, jenž postupoval sám na Berkovce. Jednička Zbrojovky však předvedla své kvality a šanci zneškodnila. Velkou šanci na srovnání měl v 90. minutě Adam Fousek, před kterým vyplul míč po centru Hladíka. Brněnský forvard ale branku Bohemky přestřelil. Ani poslední desítky vteřin zápasu nepřinesly kýžené srovnání a Zbrojovka se musí smířit s porážkou 1:2.

VIDEO: Škoda, že jsme nepřidali druhý gól, mrzí Ševčíka
A-tým
04.09.2022 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Škoda, že jsme nepřidali druhý gól, mrzí...

B r n o – Jediným střelcem Brňanů byl v dnešním utkání Michal Ševčík. Dvacetiletý záložník se...
PREVIEW: Šestým soupeřem jsou Bohemians!
A-tým
03.09.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: Šestým soupeřem jsou Bohemians!

B r n o - Neděle už klepe na dveře - a na fanoušky a hráče Zbrojovky čeká další zápas, v pořadí...

Fotogalerie

Všechny fotografie