Zbrojovka padla až po čtyřech zápasech, nestačila na Mladou Boleslav

Zbrojovka padla až po čtyřech zápasech, nestačila na Mladou Boleslav

Až ve čtvrtém zápase nestačili Brňané na svého soupeře, z Boleslavi si odvážejí porážku 1:0. V sychravém pátečním večeru poslal domácí ve 14. minutě do vedení Štohanzl, "flinta" už na jeho branku odpověď nenašla.

V úvodních minutách zápasu zlobil obranu Zbrojovky především Martin Nešpor, oba dva pokusy mladého útočníka Boleslavi ale skončily vysoko nad bránou. To brankář Boleslavi musel mezi třemi tyčemi zpozornit ve čtrnácté minutě, kdy se ho jal poprvé ohrozit Halaška, při průniku do vápna si sice poradil výborně, k jeho přihrávce se ale Mezlík už nedostal.

A zprofanované pořekadlo "nedáš - dostaneš" se bohužel pro Zbrojovku naplnilo z následného protiútoku. Brankovou situaci začal z levé strany aktivní Nešpor, jeho centr vrátil před odkrytou bránu Magera a Štohanzl tak už pouze doklepával za záda bezmocného Petra.

Svěřenci Petra Čuhela se vrhli do útoku a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Do zakončení se v obou případech dostal Halaška, jak jeho první ránu ze střední vzdálenosti, tak přízemní pokus z vnitra pokutového území zblokoval skvělými zákroky Radek Dosoudil.

Mladá Boleslav si v prvním poločase vypracovala ještě několik příležitostí, zakončení Nešpora z malého vápna si ale pohlídal rychlým vyběhnutím Petr, při Johanově hlavičce brněnského brankáře zachránila tyč.

Strážce hostující svatyně měl v prvním poločase výrazně více práce, než jeho protějšek na opačné straně hřiště, i Miller ale musel ještě dvakrát zbystřit. Zavadilovo háčkování v pokutovém území a následné zakončení ještě na bránu neprošlo, jedovku Pavla Mezlíka už musel boleslavský gólman zneutralizovat.

Tlak Boleslavi se na začátku druhého dějství vytratil, naopak hráči Zbrojovky dřeli a hnali se za vyrovnáním. Nejprve na centr Mezlíka nedoskočil Halaška, za Paškovou dělovkou se zase musel proletět Miller, rána brněnského beka ale bránu těsně minula.

Ani Radek Petr ale nezůstával bez práce a o jeho zabavení se staral hlavně agilní Mareš, který se postupem času dostal do zakončení hned třikrát, mezi tři tyče ale pouze jednou a tuto jeho ránu brněnský gólman pokryl.

V 77. minutě rozhodčí ponechal po faulu na brněnského hráče výhodu, kterou se snažili využít Lutonský s Halaškou, prvně jmenovaný ale na bránícího obránce nevyzrál a Dosoudil jeho úmysl přečetl.

Hráči Brna se snažili ve zbývajících minutách hru otevírat, avšak další vyloženou příležitost už si "flinta" nevypracovala, naopak Nešpor vedl v poslední minutě přečíslení tři na jednoho, místo přihrávky volil přechod přes posledního Husára a ten jeho kličku vystihl.

Video (FKMB):

Ohlasy trenérů

Ladislav Minář (FK Mladá Boleslav): "Utkání to bylo velmi těžké, postavení v tabulce není ideální, a nutně jsme potřebovali tři body. Tomuto faktu jsme utkání podřídili a hráli na dva útočníky, abysme vytvořili větší tlak na šestnáctku. V druhé polovině to moc fotbalové nebylo, bylo to spíš o bojovnosti, ale jsme rádi, že jsme ty tři body ubojovali. Bohužel nás sráží to, že se na branky hodně nadřeme. S jedním gólem to bylo velmi těžké uhrát."

Petr Čuhel (FC Zbrojovka Brno): "Nejsme spokojení jak s výsledkem, tak s výkonem. Bohužel jsme nedodrželi to, co jsme si před zápasem řekli a první poločas znovu prospali, v druhém dějství jsme se zlepšili, ale ke vstřelení branky nebo k nějakému jejímu vážnějšímu ohrožení to nevedlo. Když pustíte v podobném zápase domácí do vedení, branky se dávají těžko, možná i proto dáváme dvakrát tolik branek doma."

Josef Kaufman naskočil do hry po dlouhé absenci
28.10.2012 | Martin Lísal

Josef Kaufman naskočil do hry po dlouhé absenci

Utkání v Mladé Boleslavi se Brnu výsledkově nepovedlo, jedno pozitivum ale v souvislosti s ním...
Petr Čuhel: Musíme být aktivní už od začátku utkání!
25.10.2012 | Martin Lísal

Petr Čuhel: Musíme být aktivní už od začátku utkání!

Venkovní minisérie Zbrojovky pokračuje již tento pátek (26. října), Brňané se představí na hřišti...
Dvanáctý zápas sezóny odehraje Zbrojovka v Mladé Boleslavi
24.10.2012 | Lucie Hromádková

Dvanáctý zápas sezóny odehraje Zbrojovka v Mladé...

B R N O - Ještě více než týden zbývá do dalšího domácího utkání Zbrojovky. Ta se na domácí půdě...