Poslední venkovní zápas Zbrojovce nevyšel, v Příbrami prohrála

Poslední venkovní zápas Zbrojovce nevyšel, v Příbrami prohrála

P ř í b r a m - Zbrojovka zajížděla na hřišti Příbrami bez nervů, záchranu si již zajistila, zatímco domácí o ní ještě bojovali. Bez řady opor nakonec Brňané podlehli 0:2. Premiéru v nejvyšší soutěži zaznamenal gólman Hladký.

Již zachráněná Zbrojovka se musela v utkání obejít bez řady opor. Brňanům chyběli Pernica, Zavadil, Kroupa, Lutonský, Frejlach i gólman Doležal. Mezi tyče se tak postavil dvaadvacetiletý Hladký, pro něhož to byla prvoligová premiéra, na kraji zálohy se objevil Traoré a do zálohy se posunul Sus, v útoku se proháněli Markovič se Švancarou.

První poločas ozdobilo několik solidních šancí i vyvedených zákroků obou gólmanů. Hladkého si vzal „na starost“ Azíz, jehož dvě ostré rány musel mladý brněnský debutant vytáhnout na rohový kop.

Hruška se na druhé straně ocitl tváří v tvář Petru Švancarovi, brněnský kanonýr se po Mezlíkově vybídnutí dostal do sólového úniku, pevnější nervy ale prokázal příbramský brankář a Švancarův pokus vyrazil. V dobré pozici se ocitl i Traoré, po průniku z levé strany taktéž donutil Hrušku k zásahu.

Mužem úvodní půle byl ovšem Azíz. Branku sice nedal, nicméně donutil Brňany k řadě faulů a po jednom z nich padl první gól zápasu. Pilíkem zahraný přímý kop usměrnil ve 31. minutě lehkým dotekem kopačky do sítě Tomáš Wágner – 1:0.

Chvilku poté měl nachystanou odpověď Buchta, proti vyrovnání byl ovšem dobře postavený Hruška. V závěru půle se na mokrém terénu dostávala ke slovu opět Příbram, na poločasovém stavu 1:0 se ovšem nic nezměnilo.

Ve druhém poločase mohl zvýšit Mišůn, ke kterému poněkud nečekaně propadl míč, ovšem rána příbramského stopera skončila nad brankou.

Zbrojovka byla blízko vyrovnání v 72. minutě. Centr Husára prolétl vápnem a odrazil se od tyče, míče se ujal Mezlík, ovšem branku minul. Neujala se ani série čtyř rohových kopů v krátké době.

Deset minut před koncem dali domácí výsledku definitivní podobu. Azízovu štiplavou střelu Hladký vyrazil a dobře postavený Zdeněk Koukal dokázal míč uklidit do branky - 2:0.

Příbram si tak výhrou pojistila záchranu, zatímco Zbrojovka potvrdila, že se jí venku na jaře nedaří a získala na hřištích soupeřů jediný bod. Poslední zápas na Brňany čeká v sobotu 1. června proti Slovácku.

Ohlasy trenérů

Ludevít Grmela (Zbrojovka): Navzdory řadě absencí jsme do Příbrami jeli s cílem bodovat. V mnoha fázích utkání jsme byli fotbalovějším celkem, ovšem řadu slibných střeleckých možností jsme nedokázali proměnit. Soupeř byl produktivnější a z tohoto pohledu zvítězil zaslouženě. Gratuluji Příbrami k záchraně."
V předposledním utkání tohoto ročníku se Zbrojovka představí na půdě Příbrami
25.05.2013 | Jakub Sabol

V předposledním utkání tohoto ročníku se Zbrojovka...

S jistotou účasti v první lize v příští sezoně pojede Zbrojovka na zápas 28. Kola do Příbrami....