VIDEO: Zbrojovka přivítá Třinec, hraje se v sobotu od 15 hodin!

VIDEO: Zbrojovka přivítá Třinec, hraje se v sobotu od 15 hodin!

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky přivítají na Srbské patnáctého a posledního soupeře, do Brna míří Třinec! Utkání 29. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se hraje v sobotu 18. května od 15 hodin a přenášejí jej kamery ČT Sport. Přijďte dohnat Zbrojovku k důležitým bodům!

V utkání na sebe narazí dva týmy s aktuálně nejlepší formou - Zbrojovka zvítězila čtyřikrát za sebou a posunula se na třetí příčku, Třinec se třemi výhrami zase katapultoval do horní poloviny tabulky. Aktuálně je osmý. Navíc mu Zbrojovka má co oplácet - na podzim totiž ve Slezsku podlehla 1:2.

Ve stejný den v Brně začíná mezinárodní turnaj O pohár primátorky města Brna (více zde). Na vedlejším tréninkovém hřišti se Zbrojovka ve 14:10 utká s Manchesterem United - můžete je podpořit a naladit se tak na důležitý zápas o ligové body! A právě Manchester navíc na hlavním stadionu předehraje své "nedělní" utkání už v sobotu po skončení zápasu s Třincem (cca 17:15), čímž obstará za celým tímto bohatým dnem derniéru.

Ještě před výkopem můžete využít služeb blízké Restaurace U Hřebíčků (Riegrova 18), která otevře ve 13 hodin. Před vstupem na západní tribunu pak najdete jako obvykle i mobilní stánek s občerstvením.

Pro diváky je na Srbské dále nachystána i tradiční poločasová soutěž v přesnosti střelby. Jejím hlavním partnerem je společnost Pohanka & Co. – hodinky a klenoty, která do soutěže věnuje jako hlavní cenu luxusní pánské hodinky značky Christian Paul. Ani další soutěžící ale nepřijdou zkrátka - čekají na ně vouchery na zboží od firmy NIKE a další ceny. Poločasová soutěž je určena pro diváky starší osmnácti let, na celkového vítěze pak na konci sezóny čeká víkend s vozidlem Škoda Karoq od AZ Servis. Rozhoz míčků, které znamenají nominaci do soutěže, probíhá před koncem první půle.

K dispozici samozřejmě je i zápasový bulletin za cenu 10 korun (pro permanentkáře je zdarma, stejně jako pro majitele aplikace, kde se objeví již hodinu před výkopem). V programu najdete kromě dalšího fotbalového čtení i jinde nepublikovaný rozhovor s Ondřejem Vintrem.

Stejně jako v minulé sezoně zůstává uzavřena severní tribuna (sektory R, S, T a U). Cena vstupenky do všech sektorů činí 100 korun (předprodej zde).

Tak tedy v sobotu na Srbské. Vzhůru Brno!

Stručný profil soupeře

Patnáctým domácím soupeřem Zbrojovky je v této sezóně Třinec. Zdejší fotbalový klub má počátky ve dvacátých letech, kdy ve slezském městě vznikly polský a český klub, po válce pak došlo k jejich sloučení. Ve své historii hráli Třinečtí šest sezón nejvyšší soutěž, nejlepším umístěním byla desátá příčka v roce 1971.

Od rozpadu federace hrává Třinec poměrně stabilně druhou nejvyšší soutěž, v níž absentoval jen šestkrát. V roce 1994 skončil čtvrtý, což téměř napodobil v minulém ročníku. Dlouho bojoval na samotné špici, nakonec obsadil pátou pozici.

K té měli Třinečtí v úvodu letošního zápolení poměrně daleko, ovšem během posledních kol se dokázali z bojů o záchranu katapultovat až do horní poloviny tabulky. Hned po Zbrojovce totiž mají nejlepší aktuální formu, vyhráli třikrát za sebou a nastříleli 9 branek, předtím remizovali s Hradcem Králové 2:2.

Výrazně k tomu přispěl René Dedič – dokázal skórovat v pěti zápasech v řadě, celkově má na kontě osm branek a je suverénně nejlepším střelcem Třince. V minutáži vládne záložník Vaněk (2227 minut), v bráně většinou nastupuje Adamuška. V kádru najdeme i hráče, kteří jsou odchovaní Zbrojovkou – obránce Jiří Janoščin a záložník Tomáš Weber patří k vytíženějším hráčům, druhý jmenovaný se třikrát zapsal mezi střelce. Na hostování tu je i stoper David Gáč, který ale tak často nehrává a naskočil zatím do tří zápasů.

Ve vzájemných soutěžních zápasech se oba soupeři potkávají vesměs ve druhé lize. V ročníku 2011/12 Brňané doma remizovali 0:0, na hřišti soupeře pak zvítězili 2:1. V letošní sezóně byl výsledek v Třinci zrcadlově opačný. Oslabení Brňané šli zásluhou Sukupa do vedení, pak ale povedenou ranou srovnal současný hráč Zbrojovky Šumbera a druhý gól přidal Dedič.

Vzájemná bilance v soutěžních zápasech: 3 zápasy (1-1-1), skóre 3:3

Nejlepší střelci ve vzájemných zápasech: Švancara, Mezlík, Sukup - Súkenník, Šumbera, Dedič

Poslední vzájemný zápas: 10.11.2018, Třinec – Zbrojovka 2:1

další články

U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...
U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...