Trenér mi říká, že bych měl dát dva góly, usmívá se Šumbera před Třincem

Trenér mi říká, že bych měl dát dva góly, usmívá se Šumbera před Třincem

B r n o - Šimon Šumbera má před sebou pikantní zápas - Zbrojovka totiž hostí v sobotu Třinec, kde ještě na podzim působil. Po svém návratu pomohl Brnu třemi góly k posunu na třetí příčku a tu by proti svému bývalému zaměstnavateli rád uhájil.

Ke třem brankám Šimon přidal i stejný počet asistencí, naposledy se trefil po precizně zahraném signálu ve Vítkovicích. A byl to nakonec gól vítězný. "Zápas jsme dovedli k výhře, byť výkon nebyl ideální, což jsme si hned po utkání v kabině řekli. Pořád jdeme zápas od zápasu a nesmíme polevit. Naštěstí máme v kabině zkušené hráče, takže věřím, že sobotní zápas zvládneme. Z týmového hlediska je to duel jako každý jiný, musíme jej zvládnout. Pro mě osobně to samozřejmě je trošku odlišné."

Osmadvacetiletý záložník totiž v kabině logicky patří k největším znalcům třineckého klubu. "Je to soudržný tým, po změně trenéra se dali dohromady, mají čisté hlavy a vítězí. Budou uvolnění, nemají co ztratit. Třinec je především bojovný tým, hráči však fotbal umějít hrát. Když mají možnost a prostor, dávají to soupeři poznat. Trenér mi z legrace říkal, že bych měl dát dva góly, abych napravil ten podzimní. Hlavní je ale výhra, ať už dá góly kdokoliv," pokračoval Šumbera a připomněl svou krásnou, pro Zbrojovku však smutnou podzimní trefu, po níž Třinec duel otočil a vyhrál.

To, že "Šumby" do utkání nakonec naskočí, samozřejmě není jisté - trenér Šustr často opakuje, že o finální sestavě se může rozhodnout až v den utkání. Navíc v předminulém utkání proti Hradci byl Šimon po ošklivě vypadajícím zákroku ze hřiště odnesen - nakonec se ale dal do pořádku a nastoupil už ve Vítkovicích. "Nevypadalo to pěkně a v první chvíli jsem měl za to, že mám pro letošek dohráno. Dal jsem si ale dva dny volna a bylo to lepší, řekli jsme si, že zkusím potrénovat a uvidíme, co noha v kopačce udělá. Každý den je to lepší a lepší, starají se o mě hodně dobře a jsem připravený," potvrdil. "Samozřejmě to ještě bolí, hlavně ráno, ale není to nic, co by se nedalo vydržet."

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....