Jakub Šural před utkáním s Prostějovem

Jakub Šural před utkáním s Prostějovem

B r n o - Obránce Jakub Šural nescházel v posledních šesti zápasech Zbrojovky na hřišti ani minutu. Nastoupil na pravém kraji obrany či na stoperu po boku tří různých spoluhráčů, naposledy spolu s uzdraveným Šmídem přispěl k výhře s Vyšehradem.

Trenér Machálek po tomto utkání celkovou hru defenzivy chválil, na druhou stranu vytýkal bohorovnost v závěru a inkasovaný gól. "Rozebrali jsme si to v pondělí po utkání ještě jednou. Štvalo to trenéra i nás, k tomu ještě přičtěme jeden naštěstí neuznaný gól. Je to škoda," mrzelo Šuryho. "Ono to nebývá jen v Česku, ale ve fotbale obecně, když vedete 3:0, trošku vypnete. Naopak soupeř za toho stavu nemá co ztratit. První poločas byl z naší strany super, druhý už tolik ne."

Ve zmíněném duelu naskočil Šury po boku Michala Šmída, předtím na Žižkově hrál s Petrem Pavlíkem a ještě předtím s Lukášem Kryštůfkem. "Není to problém. Třeba s Kryštym jsme toho hodně odehráli už minulou sezónu, Šmíďák je hodně zkušený fotbalista, má toho hodně za sebou. Nevidím v tom nic složitého. Trenér je na nás stopery v tréninku náročný, což mi nevadí. Na mě je totiž potřeba bič," uznává sebekriticky třiadvacetiletý bek.

Teď do Brna přijede Prostějov s řadou bývalých Zbrojováků v sestavě. "Kluky znám vesměs všechny, ale nehecujeme se. Pro diváky bylo asi atraktivnější derby s Líšní, ale pro nás hráče je možná větší tohle, právě tím, že známe snad půlku kádru Prostějova. Ale nějak zvlášť to neřešíme. Víme, že soupeř má hodně zkušený tým, i když nejzkušenější hráč, Polson, nemůže hrát pro karty. Budou se chtít ukázat, porazili Žižkov, vyhráli v Hradci a remizovali s Jihlavou, to mluví jasně," připomněl Šural poslední výsledky Prostějova.

Brňané ale hrají doma, kde vyhráli pět zápasů v řadě. "Snad to pro nás bude teď výhoda, hrajeme doma dvakrát za sebou. Soustředíme se jen na to, neřešíme reprepauzu ani Pardubice, máme před sebou jen Prostějov a chceme to zvládnout," hlásí Šural, který se v posledních zápasech ujal role dirigenta vítězného pokřiku. "Ten pokřik je moje práce, ještě za trenéra Šustra jsem to dostal za úkol," usmívá se.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...