Dva góly hlavou? Snad někdy v žácích, usmíval se Přichystal

Dva góly hlavou? Snad někdy v žácích, usmíval se Přichystal

P a r d u b i c e - Kuba Přichystal čekal na letošní první gól do 18. října, poté se do toho ovšem vrhnul naplno. V pěti duelech se trefil šestkrát a prostřílel se tak na pozici nejlepšího střelce týmu. Naposledy dvěma góly pomohl skolit Pardubice na jejich hřišti.

Dva góly Varnsdorfu, jeden Vyšehradu a Prostějovu a znovu dva góly v Pardubicích. Zápas na Žižkově byl jediný, v němž Kuba Přichystal vyšel pod trenérem Machálkem střelecky naprázdno.

Dvě sobotní trefy převážily vyrovnanou bitvu na stranu Zbrojovky, roli hrdiny ale čtyřiadvacetiletý útočník odmítal. "Vždy je to o celém týmu. Jsem ale spokojený, máme tři body z těžkého zápasu a zimu tak budeme trávit v lepším rozpoložení," usmíval se po utkání. "Abych byl upřímný, nečekal jsem, že mi to takhle bude střílet. Ale jsem rád."

Oba góly vstřelil Kuba poněkud netypicky hlavou. "To se mi povedlo snad někdy v žácích. U prvního gólu asi soupeř nečekal, že se tam dostanu, u druhého jsem to riskl. Gólman se asi trochu bál, abychom se nesrazili a nebyla z toho penalta, riskl jsem to a byl jsem u míče dřív."

Výsledkem byla těsná výhra 2:1 a Zbrojováci si tak nesmírně důležitý zápas mohli odškrtnout. "Dá se říci, že v naší situaci jsou všechny zápasy důležité. Pauza byla delší, měli jsme dost času se nachystat a zvládli jsme to dobře. Ten závěr už nebyl v takovém tempu, hra se hodně kouskovala, nedostali jsme se tolik k naší hře. Domácí na nás byli nachystaní, my na ně. Ten zápas možná neměl takovou kvalitu, jako jiné naše zápasy, ale my jsme museli hlavně vyhrát a jsme rádi, že se nám povedlo tu ztrátu na Pardubice stáhnout," libuje si Přichystal, jehož mužstvo tak přezimuje na třetí příčce.

Fanoušci zaslouží dík

Hbitý útočník nebyl daleko od hattricku. V první půli ještě za stavu 1:1 loboval mimo tyče, ve druhém dějství pak jeho samostatný únik zastavil hvizd sudího, který bohužel pro Zbrojovku neponechal výhodu po faulu ve středu pole. "To nás hodně mrzelo, bylo to zbytečné. Nejde vůbec o hattrick, ale mohli jsme mít klid, kdyby se akci povedlo dotáhnout. Takhle jsme vedli o gól do posledních minut, nechtěli jsme hlavně udělat chybu vzadu a dopředu se už tolik nedostali. V závěru nás pak podržel i Jirka Floder. Já jsem tu střelu tečoval, ale Jirka naštěstí vytáhl zákrok zápasu," chválil Přichy.

A vzápětí zmínil také dvanáctého hráče - fanoušky. "Byli skvělí, jen jsem zíral, kolik jich přijelo v takový termín a hodinu. Zaslouží obrovský dík. Celý zápas byli slyšet a jsem rád, že jsme si na konci mohli užít vítěznou děkovačku."

Teď už na Kubu a jeho parťáky čeká poslední týden s odlehčeným programem, a pak dovolená. "Program byl náročný, jsme rádi za trochu volna, v létě ho i kvůli baráži moc nebylo. Pak přijde příprava, nic lehkého nečekáme, ale tím, že jsme se dotáhli dnešní výhrou, to bude příjemnější," pousmál se Přichystal na závěr.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...