Trenér Machálek po utkání v Blansku

Trenér Machálek po utkání v Blansku

B r n o - Po první půli přípravného utkání v Blansku svítilo na světelné tabuli skóre 2:0, během krátké přestávky tak měli Zbrojováci o čem hovořit. Evidentně to zabralo, sedmi góly totiž duel otočili a zvítězili. Jak hodnotil vstup do přípravy kouč Machálek?

"Na první půli mi vadilo hlavně to, že jsme nedali gól. Ne to, že jsme inkasovali - poprvé jsme hráli prostorové bránění, zkoušeli jsme systém se třemi obránci. A dalo se očekávat, že s tím můžou být problémy. Ve druhé půli už se projevil rozdíl v možnostech fyzické přípravy. Máme výborné podmínky na trénink, pro kluky je fotbal zaměstnání a na druhé straně byli poloprofesionální domácí. Prosadili jsme se a v téhle fázi už jsem mohl být s naší hrou spokojený," shrnul krátce po závěrečném hvizdu.

Právě kolem hry na tři obránce se větší část pozápasového rozhovoru točila. "Budeme na tom pracovat dál, jak už jsem naznačil. Budeme vycházet z toho, jak budou hráči určitý způsob rozestavení zvládat. Druhý poločas už to bylo v pořádku, je třeba vzít v potaz, že jsme dnes měli v sestavě i velice mladé hráče. Třeba Michal Ševčík hrál takový systém poprvé. Vzadu nám to nefungovalo, bylo tam málo sebevědomí a zodpovědnosti, takové té buldočí zarputilosti. Ve druhé půli už jsme začali hru ovládat," hovořil Machálek. "Ke zvládnutí takového systému potřebujete dva nebo tři měsíce a hlavně přípravná utkání, kde přesně hráčům ukážete, kde mají a nemají být. Je to proces a nechceme se specializovat jen na tohle jedno rozestavení, chceme být variabilní. Fotbal je o tom, co nám přinese úspěch, ne o tom, jestli hrajeme 4-4-2 nebo 3-5-2."

Kouč Machálek poslal do hry všechny zdravé hráče, kromě avizovaných absencí mu ze sestavy vypadl ještě Magera (kotník) a Martin Sedlák (viróza). Někteří Zbrojováci tak odehráli delší časový úsek či rovnou celý zápas, třeba Honza Sedlák s Jurajem Kotulou navíc na odlišných postech. "U některých hráčů jsou ty problémy závažnější, u jiných méně, ti naskočí příští týden. Adriána Čermáka jsme chtěli vidět na šestce, vyměnili jsme stopery. Něco nám to ukázalo, ale pozor - dnešní zápas nic neznamená, musíme pořád pracovat a počítáme s tím, že je to opravdu delší proces," odmítá Machálek rezolutně jakékoliv přeceňování sedmigólové kanonády.

Příští týden čekají na Zbrojováky opět dvoufázové tréninky - terén, hala, umělka v Řečkovicích i posilovna. O víkendu pak absolvují dvojzápas v Tipsport lize - na hřišti v Dunajské Stredě vyzvou v sobotu domácí tým, v neděli pak Nitru.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...