Fousek po Blansku: Bylo to náročné, máme toho hodně v nohách

Fousek po Blansku: Bylo to náročné, máme toho hodně v nohách

B l a n s k o - Prvním střelcem Zbrojovky v roce 2020 se stal Adam Fousek, na hřišti Blanska se krátce po zahájení druhé půle postaral o kontaktní gól. A nešlo o gól ledajaký - Fousek překonal Záleského patičkou.

"Damián Bariš dával balon do vápna a vyšlo mi to do kroku akorát na patu. Byl to trochu šťastný gól, jelikož se to do brány pak už jen doplazilo," líčil Fousek po utkání. V jeho průběhu se prosadil ještě jednou, z penalty zvyšoval na 4:2. "Každý gól samozřejmě potěší, ale vnímáme to tak, že jde jen o přípravu. Měl jsem ještě pár dalších střel, ale ty už gólem neskončily."

Brňané i díky dvěma zásahům letní posily zvítězili 7:2, byť po pauze prohrávali. "Přiznám se, že jsem nepostřehl, jestli a kolik hráčů soupeř prostřídal. Je možné, že jim trochu došly síly. Tyhle zápasy na startu přípravy jsou hlavně o tom, abychom vše poctivě odpracovali a nezranili se, což se snad povedlo. Bylo to náročné, máme toho po týdnu hodně v nohách, ale chtěli jsme vyhrát a povedlo se nám to."

Zbrojováci utkáním zakončili první týden přípravy. Ještě v den zápasu dřeli v posilovně, den předtím kroužili v lesích mezi Soběšicemi a Lesnou. "V lese jsme zatím byli dvakrát. Přiznám se, že osobně mi tohle moc nevoní, asi jako drtivé většině kluků v kabině a všech hráčů," pousmál se Fousek. "Každý by asi byl raději na hřišti s balonem, ale tohle k zimě patří. Víme, že díky tomu budeme dobře nachystaní na těžké jaro."

Díky pátečnímu termínu utkání čeká teď na hráče volný víkend, v pondělí pak zahájí další náročný týden. "Rozjeli jsme to dobře, teď v tom musíme pokračovat. Sil je dost, v prosinci jsme měli poměrně dlouhé volno a pak individuální plán, takže věřím, že se na jaro dokážeme dobře nachystat," hlásí rodák z Pardubic, který právě z východu Čech do Brna přišel. "Dovolenou jsem trávil právě tam, s rodinou a kamarády. Bylo příjemné je všechny zase po dlouhé době vidět. Kromě toho jsme s přítelkyní byli ještě na výletě v Paříži, kde jsme stihli i zápas PSG. Fajn výlet, moc se mi to líbilo," vzpomíná Fousek na zimní volné dny.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!
Mládež
16.04.2024 | Martin Lísal

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) vymění v tomto týdnu ligové boje za závěr prestižního...
PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!
A-tým
16.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!

B r n o - Už s novými trenéry vyzve Zbrojovka v rámci vloženého středečního kola Jihlavu - Tomáše...
Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...