Informace pro fanoušky a partnery k opětovnému startu FN:L

Informace pro fanoušky a partnery k opětovnému startu FN:L

B r n o – Už za týden jdeme znovu do boje! Bohužel zatím bez fanoušků – v souladu s podmínkami postupného rozvolňování se zápasy mohou hrát za omezených podmínek.

Dle § 69 odst. 1 písm. b) a odst. 2 zákona č. 258/2000 Sb. k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem SARS-CoV-2 se sportovní utkání mohou uskutečnit s maximální kapacitou 300 osob. Dle protokolu zvláštních opatření pro obnovení profesionálních soutěží je pevně daný počet 175 osob, nezbytně nutných pro odehrání a zajištění utkání (včetně hráčů, realizačních týmů, pořadatelů, zástupců médií atd.)

Z těchto důvodů je výrazně omezena kapacita stadionu pro fanoušky a partnery. Klub se rozhodl zbylá místa uvolnit pro partnery a majitele klubových sedadel, přičemž každý z partnerů bude mít k dispozici jedno místo. V sektoru L se pak budou o atmosféru starat fandové z oficiálního fanklubu OS Zbrojováci. Pro všechny návštěvníky utkání platí dle protokolu nutnost podstoupit při vstupu na stadion měření teploty.

Rádi bychom zároveň přiblížili atmosféru stadionu a fandění všem ostatním fanouškům, pro které jsme se rozhodli při venkovních i domácích zápasech otevřít takzvanou Tribunu Štatl. V restauracích Charlie’s Square a Zlatá loď mohou fandit, soutěžit a bavit se s legendami klubu – Petrem Švancarou, Patrikem Sieglem či Milanem Pacandou (více zde)

Aktuální režim platí pro nejbližší dva domácí zápasy Zbrojovky – proti Dukle Praha (1. června v 19 hodin) a Třinci (7. června v 17 hodin). Oba zápasy můžete sledovat v přímém přenosu, první bude přenášet kanál ČT Sport a druhý Fortuna TV. V nabídce jsou taktéž i venkovní duely v Ústí nad Labem (ČT Sport) a ve Vítkovích (Fortuna TV). Fanoušci Zbrojovky tak s jistotou mohou sledovat kompletní čtveřici úvodních zápasů.

Od 8. června by se pak počet osob, přítomných na utkání, měl zvednout na 500. O dalším vývoji, závislém na rozhodnutí, doporučení a nařízení Ministerstva zdravotnictví ČR, vás budeme samozřejmě informovat. Při zvyšování kapacity stadionu na 1000 osob bychom v první řadě rádi upřednostnili majitele permanentních vstupenek. S ohledem na počet prodaných permic, který výrazně přesahuje číslo tisíc, jsme zvolili následující klíč – přednostně budou osloveni ti fanoušci, kteří na základě dat ze čteček navštívili všech devět doposud odehraných domácích utkání. Jen samotný počet prodaných permanentek totiž tisícový limit přesahuje (nepočítaje partnery a klubová sedadla).

Vážení fanoušci a partneři klubu, nesmírně si vážíme vaší dosavadní podpory a byli bychom rádi, kdyby každý z vás mohl být osobně přítomen na stadionu. Bohužel s ohledem na výše uvedené skutečnosti, opatření a limity to zatím není možné. Věříme, že následný vývoj epidemiologické situace v ČR a Evropě bude co nejpříznivější a na Srbské se co nejdříve sejdeme v plné síle!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...