Nová sezóna, nový trenér. "Béčko" zahájilo přípravu

Nová sezóna, nový trenér.

B r n o - Po desetidenním volno a s novým trenérem zahájili hráči brněnského "béčka" přípravu na nový ročník Divize D. Dosavadní kouč Richard Dostálek bude působit už jen u prvního mužstva a tým převzal někdejší hráč a trenér mládeže Martin Maša.

"Působení u obou týmů zároveň bylo časově hodně náročné a někdy to nešlo úplně ideálně skloubit, proto jsme sáhli k této změně. S Martinem a celým týmem budu pochopitelně nadále v úzkém kontaktu. Znám ho dobře z mnoha zápasů a vím, jakým způsobem s hráči umí pracovat," vysvětlil změnu Dostálek.

Nový kouč Martin Maša v minulosti vedl Ráječko, Blansko či Bystřici, trénoval i brněnskou mládež, za níž také hrál. "Začínal jsem tu jako asistent, v týmu jsem měl ze současného kádru Honzu Sedláka a Davida Kršku, i některé další kluky dobře znám, stejně jako asistenta Juru Šímu, kustoda Juru Havlíčka, Kaldu Maléře a jiné. V Ráječku jsem se rozhodl skončit, místo klidného léta mě oslovil Ríša Dostálek a jsem tady," zmínil Maša, který kromě fotbalu hrál i futsal a do školy chodil s Pacandou, Doškem či Švancarou. "Znám i Srbskou jako takovou, vyrůstal jsem nedaleko a hrál jsem v dorostu za LeRK Brno. Ještě mám v noze zdejší škváru," vzpomíná.

Rezerva Zbrojovky bude znovu v Divizi D, cíl zůstává stejný. "Chceme postoupit, pro rozvoj mladých hráčů je nezbytné, aby hráli třetí ligu. Do týmu se posunuli hráči dorostu, čeká nás celkem pět přípravných zápasů," pokračuje Maša. Prvním soupeřem bude o víkendu Krumvíř, pak přijdou na řadu třetiligové celky Uničov, Kroměříž a Rosice a v generálce se Brňané utkají s béčkem Slovácka.

Trenérům zůstala k dispozici i většina původního kádru. "Nadále platí, že nám v sezóně mohou vypomáhat i hráči širšího kádru áčka. Budeme v kontaktu s Ríšou Dostálkem, abychom vždy postupovali v souladu a dle potřeb týmů," zakončil Maša.

V loňské sezóně odehráli Brňané jen podzimní část, po které byli druzí. Honbu za prvním béčkem Jihlavy jim překazila epidemie koronaviru. "Navzdory čtyřbodové ztrátě jsme věřili, že se nám povede první místo vybojovat, bohužel jsme k tomu nedostali možnost. Věřím, že nový Martin dokáže dobře navázat na naši práci a splní cíl v podobě postupu. Hráčům bych chtěl poděkovat za spolupráci a popřát jim hodně štěstí," doplnil Dostálek.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...