PREVIEW: V pátek míříme do Žiliny

PREVIEW: V pátek míříme do Žiliny

B r n o - Dalším zimním soupeřem Zbrojovky je druhý tým slovenské Niké Ligy - MŠK Žilina. Hraje se na stadionu soupeře v pátek 2. února od 15 hodin, duel můžete sledovat živě na Zbrojovka TV.

Pro tým, vedený českým koučem Hynkem, se jedná o poslední test před startem ligy. Dějištěm utkání tedy bude hlavní žilinský stadion. Vstup na zápas je volný, otevřena bude západní tribuna.

"Čeká nás jeden z těch náročnějších zimních duelů, který nás prověří v ofenzivě i defenzivě. Pro hráče i pro nás to bude užitečný test, neboť Žilina už je ve finální fázi přípravy a za týden zahajuje ligovou soutěž," řekl před duelem asistent Josef Mucha.

Trenéři mohou i pro páteční duel počítat s Luďkem Pernicou, který v sobotu proti Hodonínu odehrál svůj první zimní poločas. V týdnu naopak s týmem netrénoval Ondřej Pachlopník, který dnes začal běhat. Mimo týmový trénink jsou nadále i Texl a Jambor. Tréninkové dávky postupně zvyšují Mara a Toman a naplno už se s týmem chystá Nový.

Žilina ve federálních časech na medaile nedosáhla, v samostatné slovenské soutěži už ovšem dokázala dobýt sedm mistrovských titulů. Letos je zatím na druhé příčce a také přípravu měla doposud hodně povedenou. Naposledy porazila polský tým Podbeskidzie Bielsko-Biała 5:0, ve čtyřech duelech nasázela celkem 24 branek. Źilinští dokázali například zdolat Karvinou v divokém utkání 7:4.

Zbrojovka nastupuje v přípravě proti slovenským týmům poměrně často, Žilina je ovšem v tomto ohledu výjimkou. Vzájemné zápasy tak nalezneme až v dávné minulosti, těmi posledními byly ligové duely z ročníku 1982/83.

další články

VIDEO: Škoda, že jsme nevyhráli, mrzí Potočného
A-tým
27.07.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Škoda, že jsme nevyhráli, mrzí Potočného

O p a v a – Útočník Roman Potočný si v nové sezóně po dvou kolech drží průměr gól na zápas. Po...
Béčko zvítězilo i v Kroměříži
B-tým
26.07.2024 | Martin Lísal. FOTO: HS Kroměříž

Béčko zvítězilo i v Kroměříži

K r o m ě ř í ž - Béčko Zbrojovky završilo letní přípravu úspěšně, když zvítězilo na hřišti ještě...
VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Opavě
A-tým
26.07.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Opavě

O p a v a – Pro nestranného diváka mohl být dnešní duel v Opavě celkem zajímavou podívanou. O výhru...