Zbrojovka se loučila výhrou, body proti Jablonci trefil Malík

Zbrojovka se loučila výhrou, body proti Jablonci trefil Malík

B r n o - Nějakou dobu to vypadalo na opakování podzimního výsledku, nakonec se ale Zbrojovka s ročníkem loučila vítězně. Výhru 1:0 nad Jabloncem trefil po Vávrově centru Malík, Brňané tak poskočili na devátou příčku.

Zbrojovka postrádala několik hráčů - chyběl zraněný Fischer, nenastoupil Zavadil a na plánované operaci byl Buchta. S obměněnou zálohou se domácí herně nějakou dobu hledali. Největší šanci si vypracovala po rohovém kopu, kdy Kroupa rybičkou hlavičkoval vedle branky.

Mírně nebezpečnější byl v první půli Jablonec. Zejména Hubníkova šance volala po gólu, hostující útočník ale v jasné pozici netrefil vůbec míč. Čížkovy pokusy zase mířily vedle branky.

Po změně stran byla mírně aktivnější Zbrojovka, své nadějné kontry ale dlouho nezakončovala efektivně. Mezi tyče zamířil jen Skalák, Šebek byl ovšem připraven.

Až v 71. minutě se skóre změnilo. Střídající Vávra při svém ligovém debutu předvedl parádní průnik po pravé straně a Jan Malík jeho centr hlavou usměrnil do branky - 1:0.

Jablonec se na výraznou odpověď nezmohl a Zbrojovka si v klidu pohlídala další domácí výhru, kterou zakončila povedené jaro - a nakonec i povedenou sezonu. Do hry se dostal i uzdravený Marković.

Loučení s fanoušky pak na závěr utkání oživila i autogramiáda, které se zúčastnili Pavel Zavadil, Alois Hyčka, Luděk Pernica, Karel Kroupa, Václav Hladký, Aleš Schuster, David Pašek a pochopitelně také trenér Václav Kotal. Fanouškům se nakonec podepisovali téměř hodinu, což symbolicky zakončilo nakonec úspěšnou sezonu!

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř s technicky i fyzicky dobře vybavenými hráči. V první půli měl Jablonec více ze hry, druhá patřila nám. Převahu a dobrý pohyb zúročil Honza Malík, který nám vrací důvěru. Jsme rádi za tři body, s fanoušky jsme se rozloučili výhrou a devátou příčku bereme vzhledem k průběhu sezony jako úspěch."
Roman Skuhravý (Jablonec): "V první půli jsme byli lepší, ale bez šancí a bez gólů se nevyhrává. Udělali jsme jednu hrubou chybu a Zbrojovka udeřila, což rozhodlo zápas. Poslední zápasy jsme nezvládli."
Loučení se sezonou se povedlo, liboval si Václav Kotal
31.05.2014 | Martin Lísal

Loučení se sezonou se povedlo, liboval si Václav Kotal

B r n o - Nakonec to tedy vyšlo. Zbrojovka zdolala Jablonec 1:0, rozloučila se s ročníkem výhrou a...
 Chtěl jsem prostě trefit bránu, popisuje svůj gól Jan Malík
31.05.2014 | Lucie Hromádková

Chtěl jsem prostě trefit bránu, popisuje svůj gól Jan...

B R N O - Už podruhé se na jaře do branky soupeře trefil mladý střelec Jan Malík. Obě své trefy...
V posledním kole Gambrinus ligy se v Brně představí Jablonec
29.05.2014 | Lucie Hromádková

V posledním kole Gambrinus ligy se v Brně představí...

B R N O - Devětadvacet kol uteklo jako voda a s koncem května končí také letošní ročník Gambrinus...

Fotogalerie

Všechny fotografie