Vítězné loučení s Tipsport ligou. Zbrojovka si poradila s Třincem

Vítězné loučení s Tipsport ligou. Zbrojovka si poradila s Třincem

BRNĚNSKÉ IVANOVICE - V mrazivém souboji o umístění po většinu zápasu Zbrojovka kontrolovala hru a vypracovala si dvoubrankové vedení. Hosté z Třince však dokázali snížit a v napínavém závěru sahali po vyrovnání. To již Brno ale nepřipustilo a s Tipsport ligou se loučí vítězstvím.

Brněnský tým, který vstupoval do zápasu o umístění jako favorit, měl na svém kontě po čtyřech odehraných zápasech zimní přípravy dvě výhry a dvě prohry. Proti Třinci chtěli svěřenci Václava Kotala navázat na zlepšující se výkony, především pak na ten proti Ružomberoku. V dresu soupeře nastoupili i dva kmenoví hráči Zbrojovky, Malík s Janoščinem.

Radost fanouškům Zbrojovky, kteří si našli cestu do Brněnských Ivanovic, přinesla hned první zajímavější akce zápasu. Lutonský připravil ideální palebnou pozici pro Jiřího SKALÁKA a ten se nemýlil - 1:0.

Na zmrzlém povrchu pokračovala i v následujících minutách Zbrojovka v útočné hře a byla nebezpečnějším celkem. Aktivitou hýřil především Lutonský, neujal se však ani jeden z jeho pokusů, ačkoliv zkoušel Palečka překonat jak nohou, tak i hlavou. Z ničeho nic mohlo ve 26. minutě přijít vyrovnání. Sražená střela Třince doputovala k Jouklovi, ten vypálil, avšak Hladkého bránu o několik centimetrů minul. Jednalo se však o ojedinělou šanci Třince a dále útočila opět Zbrojovka. Připravenost Palečka vyzkoušel jedovatou ranou Skalák, míč hlavou jen těsně mimo pak poslal po rohovém kopu Košťál. Do poločasu již další branka nepadla.

Hosté o poločase značně zamíchali sestavou a právě jeden ze střídajících hráčů měl na svědomí první velkou šanci druhé půle. Dedič postupoval osamocen na Doležala, v zakončení však neprokázal ani v lednovém mrazu chladnou hlavu a poslal míč jen vedle.

Zbrojovka měla i ve druhém dějství míč častěji ve své moci, ovšem do šancí se dostávala jen sporadicky. Hráči to zkoušeli především ze vzduchu, taktika centrů na Milana Lutonského se však neprokázala jako ideální, když obrana dokázala odvrátit nadýchané míče Zavadila i Skaláka. Kuriózní moment pak přišel v 71. minutě, kdy Schuster adresoval Doležalovi malou domů, provedl to ovšem tak nešťastně, že domácí mohli být rádi vyústěním situace v pouhý roh. Vše však bylo zapomenuto o dvě minuty později, kdy potvrdil svou roli exekutora výstavních přímých kopů Pavel ZAVADIL a milimetrovou ranou poslal Zbrojovku do vedení 2:0.

Utkání čtvrthodinu před koncem gradovalo a Třinci se hned z první akce po rozehrávce podařilo dotáhnout opět na rozdíl jedné branky. Na Ceplákův centr si naskočil Radek GULAJEV a Doležal byl bezmocný - 2:1. Zavadil vzápětí mohl znovu z přímého kopu vrátit Zbrojovce dvoubrankové vedení, tentokráte však nemířil přesně.

Vyrovnáno mohlo být deset minut před koncem, když Motyčka propálil Doležala, avšak míč na brankové čáře dokázal na poslední chvíli zastavit Schuster. Definitivně rozhodnout mohl na druhé straně Kroupa, jeho lob ale, bohužel pro brněnské, rozvlnil pouze horní síť třinecké brány.

Třinec, jako by si veškerou svou útočnou aktivitu šetřil do posledních minut. Další nebezpečný pokus vyslal Malíř, Doležal však s problémy jeho střelu dokázal zkrotit. Na Gulajevův přímý kop z 85. minuty již Doležal nedosáhl, míč ale nepadal tak rychle, jak by si třinečtí přáli, a skončil jen nad bránou Zbrojovky.

Po hektickém závěru utkání na ukazateli skóre nakonec zůstalo svítit 2:1, Zbrojovka se tedy po gólech Skaláka a Zavadila loučí s letošním ročníkem Tipsport ligy výhrou nad Třincem.

Tipsport liga končí, v duelu o umístění čeká na Zbrojovku Třinec
24.01.2014 | Martin Lísal

Tipsport liga končí, v duelu o umístění čeká na...

B r n o - V sobotu 25. ledna odehraje Zbrojovka poslední zápas zimní Tipsport ligy, o umístění se...

Fotogalerie

Všechny fotografie