Zbrojovka zdolala Myjavu 1:0, opět se trefil Sýkora

Zbrojovka zdolala Myjavu 1:0, opět se trefil Sýkora

B r n o -V jediném opravdu domácím přípravném utkání mohla Zbrojovka oslavit výhru, slovenskou Myjavu porazila 1:0. O to se postaral pátým "letním" gólem Jan Sýkora.

Mezi diváky, které přilákal na stadion páteční termín, nechyběl ani Pavel Hapal, trenér Senice - tedy celku, se kterým se Myjava střetne v 1. kole slovenské soutěže.

Pro Myjavu se jednalo o generálku na ligu, hostující tým také začal mírně aktivněji. První vážnější možnost si ovšem vypracovalo Brno, konkrétně Roman Fischer, jehož rána v hranice šestnáctky prověřila pozornost gólmana Solničky.

Hladký, který dostal dnes v brance Zbrojovky přednost, vytasil první těžký zákrok v 16. minutě, Sládkovu hlavičku vyrazil na rohový kop. Jinak byla lepším celkem výběr trenéra Kotala, jenž letos poprvé nenasadil dvě různé jedenáctky pro oba poločasy.

Diváci se v první půli, která byla fotbalovější, dočkali jedné branky. Vše začalo u aktivního Keresteše, jehož centr prodloužil nekrytý Fischer a Jan Sýkora už měl práci poměrně lehkou - 1:0. Jedna z letních posil tak potvrdila solidní střeleckou formu, trefila se letos již popáté.

Poločasovou přestávku orámoval lídr mužstva Zavadil, jehož skvělá kopací technika donutila Solničku k dvěma těžkým zákrokům. Jinak šla úroveň hry ve druhé půli mírně dolů, oba týmy prostřídaly a za zmínku stojí ze strany domácích zejména střela Šumbery a hlavička Karla Kroupy, který mohl přidat gólovou pojistku.

Soupeř po změně stran mnoho šancí neměl, gólman Hladký tak vychytal čisté konto a Brňané zvítězili nad Myjavou 1:0. Na tom nic nezměnil ani Kaščákův pokus z předposlední minuty - míč skončil nad brankou slovenského celku.

Musíme ještě pořádně zapracovat na finální fázi, ví kapitán Zbrojovky
05.07.2014 | Jan Hrabálek

Musíme ještě pořádně zapracovat na finální fázi, ví...

Pot mu tekl i zpod úzké čelenky, kterou kapitán Zbrojovky PAVEL ZAVADIL při zápasech nosí. „Bylo...