A zase ten úvod... Zbrojovka v poháru končí, rozhodl jediný gól

A zase ten úvod... Zbrojovka v poháru končí, rozhodl jediný gól

Z n o j m o - Léčba pohárem nezabrala, Zbrojovka na hřišti Znojma podlehla 0:1 a v poháru loňskou semifinálovou jízdu nezopakuje. O všem rozhodl Oklešťkův gól ve 3. minutě utkání.

Zbrojovka v utkání postrádala reprezentanty Sýkoru s Malíkem, pro zranění chyběl kromě dlouhodobějších marodů i Lutonský. Alespoň na lavičce se naopak objevili Slančík a Keresteš, první jmenovaný do hry v průběhu utkání zasáhl.

V úvodu si leckterý fanoušek vzpomněl na utkání v Mladé Boleslavi. Hned ve 3. minutě si Doležal musel připsat těžký zákrok proti Pázlerově ráně. O chvilku později již byla veškerá snaha marná - Tomáš Okleštěk napřáhl z hranice vápna a míč zaplul pod břevno.

Zbrojovka poté převzala otěže utkání, v největší šanci se ocitl Moukanza. Poradil si s obranou, obešel i gólmana, ve finální fázi už ale úspěšný nebyl a místo zakončení o míč přišel. Blíže úspěchu byl Šimon Šumbera, jehož přímý kop těsně minul branku Znojma.

Další ránu pro Brňany znamenalo vynucení střídání Vávry těsně před pauzou, nejlepšího střelce Zbrojovky nahradil Tomáš Brigant.

Po změně stran mohlo být ještě hůř, Tomáš Okleštěk využil nepozorné rozehrávky a hnal se sám na Doležala, míč ovšem nedokázal usměrnit mezi tyče a stav se neměnil. Pak už hrálo opět Brno, domácí hrozili spíše z brejků. Hra na jednu branku ovšem neměla patřičný efekt v podobě šancí.

Nucenou defenzivní strategii Znojma ještě umocnila druhá žlutá karta pro Radka Buchtu v 70. minutě. Bylo jasné, že domácí spíše než na útočné manévry budou pomýšlet na hájení cenného náskoku. Brno obléhalo pokutové území, centrované míče ale stahoval ze vzduchu Andrejko a nadějným útočným skládačkám vždy chyběl poslední dílek k dokonalosti.

A na tom nic nezměnil ani závěr utkání. Vyrovnání měl na noze Jakub Jugas, ale v nastavení minul Andrejkovu branku o pověstné centimetry a pak už mohla vypuknout znojemská radost. Zbrojovka tedy v poháru končí již ve 3. kole a nezopakuje loňskou semifinálovou jízdu.

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Soupeř bohužel dokázal v úvodu vstřelit po pěkné akci gól, což určilo rámec zápasu. Ačkoliv se totiž ve druhé půli hrálo takřka na jednu branku, zejména po vyloučení, nedokázali jsme to nijak využít a nepovedlo se nám vyrovnat. Také nás mrzí zdravotní problémy, pro které museli střídat Vávra a Kaščák."
Musíme zvednout hlavu a nachystat se na Spartu, přeje si Hyčka
09.10.2014 | Jan Hrabálek

Musíme zvednout hlavu a nachystat se na Spartu, přeje...

Z n o j m o - Kmital po levé straně zálohy, seč mu síly stačily, ale do statistik zápasu ve Znojmě...
Domácí vyhráli vyhecované derby, nám chybí kvalita ve finální fázi, posteskl si trenér
08.10.2014 | Jan Hrabálek

Domácí vyhráli vyhecované derby, nám chybí kvalita ve...

Z n o j m o - Zbrojovka je pátým prvoligovým celkem, který se loučí s Pohárem FAČR. „Mrzí nás to,...
Zbrojovka si jede na jih napravit reputaci po Boleslavi a taky postoupit
07.10.2014 | Jan Hrabálek

Zbrojovka si jede na jih napravit reputaci po...

B r n o - Ve středu dohrává Zbrojovka třetí kolo Poháru FAČR. Jejím soupeřem bude loni ještě...