Domácí vítězná série prodloužena! Příbram sestřelilo po pauze duo snajprů

Domácí vítězná série prodloužena! Příbram sestřelilo po pauze duo snajprů

B R N O - Zbrojovka ve 26. kole letošního ročníku Synot ligy potvrdila proti Příbrami roli favorita a natáhla sérii jarních vítězných zápasů před domácím publikem již na pět. O to, že Zbrojovka doma neprohrála již osmkrát a přiblížila se k páté Slavii na dva body, se po bezbrankové půli postarali díky gólovým centrům Petra Buchty tradiční brněnští střelci - Michal Škoda a Jakub Řezníček.

Úvodní minuty provázela na kopačkách obou celků nervozita. Hned ve druhé minutě se po zaváhání v hostující rozehrávce naskytla dobrá příležitost k postupu směrem na bránu Zoubelemu, jeho přihrávka na volného Škodu však mířila pouze na paty rozběhnutého útočníka. A tak se na skutečnou šanci čekalo až do 15. minuty. Opět u toho byl Lukáš Zoubele, jehož zblokovaný centr se dostal k Jakubu Řezníčkovi, kterému ve skórování zabránil fantastickým reflexem Hruška. Následně se Zbrojovka prezentovala chytrým signálem z přímého kopu, kdy po přiťuknutí od Škody mohl zakončovat vedle zdi zapomenutý Zoubele, tomu ale míč v nadějné pozici nesedl a kopalo se pouze od brány.

O pět minut později na druhé straně poprvé vyzkoušel Melichárka z otočky Bednář, z pohledu brněnského gólmana se ovšem jednalo spíše o příjemné rozcvičení. Bednářův pokus nicméně odstartoval sérii dobrých šancí Příbrami. Skóre se však neměnilo ani poté, co z o poznání nebezpečnější pozice zakončoval po centru Pilíka naběhnuvší Rezek a gólem neskončil ani závar po dalším Bednářově souboji s Melichárkem.

Druhou půli zahájila Zbrojovka náporem. Řezníčkova přihrávka na Michala ŠKODU byla ještě dlouhá, centr Petra Buchty na stejného hráče již ale nesl přídomek gólový. Stejně jako v posledním domácím zápase s Bohemians poslal Škoda Zbrojovku do vedení hlavou a dočkal se již své šesté letošní branky.

Zbrojovka v obléhání příbramské brány pokračovala a radost na tribunách brzy propukla podruhé. Centimetrový míč opět z kopačky Petra Buchty hlavou zakončoval tentokrát Jakub ŘEZNÍČEK a Hruška v bráně Příbrami se natahoval marně. Po druhém nejlepším střelci se tak v zápase prosadil i střelec nejobvyklejší, nyní již dvanáctigólový, čímž Řezníček vyrovnal gólový počin Milana Pacandy ze sezony 2003/2004.

Zbrojovka zbytek utkání v klidu kontrolovala a díky zaslouženým třem bodům poprvé od sezony 2007/2008 dosáhla již čtyři kola před koncem soutěže hranice 40 bodů.

Sestřih utkání

Závěr sezony si můžeme užívat, těší po další výhře Buchtu
25.04.2016 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Závěr sezony si můžeme užívat, těší po další výhře...

B r n o - Jedním z hrdinů včerejšího utkání proti Příbrami byl také obránce Petr Buchta. Ve druhé...
VIDEO: Rozhodlo zlepšení ve druhé půli, hodnotí Kotal další domácí výhru
24.04.2016 | Martin Lísal

VIDEO: Rozhodlo zlepšení ve druhé půli, hodnotí Kotal...

B r n o - Zlepšený výkon ve druhé půli přinesl Zbrojovce další výhru, Příbram porazila 2:0. Trenéru...
Řezníček po Příbrami: Vynikající dloubáčky, Peťa Buchta za ně zaslouží dík
24.04.2016 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Řezníček po Příbrami: Vynikající dloubáčky, Peťa...

B r n o - Jakub Řezníček si v utkání proti rodné Příbrami připsal dvanáctý zářez, což se v Brně od...

Fotogalerie

Všechny fotografie