Zbrojovka nezvládla v Jihlavě druhý poločas a domů jede s prázdnou

Zbrojovka nezvládla v Jihlavě druhý poločas a domů jede s prázdnou

J i h l a v a - V předehrávce 26. kola zajížděla Zbrojovka na půdu domácí Jihlavy. Té patřilo po pětadvaceti odehraných zápasech poslední místo, Zbrojovka tak mohla udělat další krok k záchraně v soutěži. Po lépe zvládnutém druhém poločase se však radovali domácí, kteří zvítězili poměrem 3:0 a minimálně do neděle se odpoutali ze dna tabulky.

Po posledním utkání, ve kterém Zbrojovka těsně podlehla Boleslavi, došlo k několika změnám v sestavě. Vrátili se do ní hráči, kteří do zápasu se Středočechy zasáhnout nemohli - Šural, Řezníček a Polák. Důležitý duel s poslední Jihlavou byl na Vysočině zahájen v pátečních 18:00.

Lépe do něj vstoupili domácí, kteří se již v páté minutě dostali do prvního zakončení. Byl to Popović, jenž si ve vápně počkal na centr z pravého křídla, míč si stihl zpracovat, jeho ránu k pravé tyči však Dušan Melichárek jistým zákrokem chytil. Po čtvrthodině hry navíc přišly další dvě možnosti jihlavského celku. Nejprve si bývalý hráč Zbrojovky Lukáš Zoubele naběhl na přízemní míč z levého křídla a zkusil zakončovat z první, Melichárek ale stačil výborným zákrokem vyrazit míč na roh. Z rohového kopu pak Vysočina zahrozila znovu. Vaculík našel přesným centrem na malém vápně Ikauniekse, který ovšem ve vyložené šanci trefil jen břevno brněnské svatyně.

Brňané po špatném začátku začali přebírat iniciativu a herní obraz se značně srovnal. Po vyrovnané pasáži hry si ale přesto vytvořili další příležitost domácí fotbalisté. Nešťastného podklouznutí Petra Pavlíka využil opět Ikaunieks, jenž postupoval dokonce sám na bránu, Brno ale opět podržel výborný Dušan Melichárek. Gólman Zbrojovky vystihl moment, kdy si dal domácí fotbalista míč příliš daleko od nohy, a nakonec jej ani nepustil do zakončení. Zbrojovka byla v závěru poločasu častěji na míči, větší šanci si ovšem v prvních pětačtyřiceti minutách nevytvořila a mohla být ráda, že na světelné tabuli při odchodu do kabin svítily dvě nuly. Nejnebezpečnějším hráčem hostí byl Přichystal, který několika dravými průniky větral obranu soupeře.

V podstatě hned po začátku druhé půle chtěl brněnské trápení v ofenzivě zlomit Pavel Zavadil. Ten se pokusil o ránu z nějakých 25 metrů, ta však nebyla přesná a skončila nad bránou. Na druhé straně se naopak v 50. minutě síť rozvlnila a do vedení šla Vysočina. Vaculíkův centr od rohového kopu vrátil do ohně Rabušic, na malém vápně se vzápětí nejlépe zorientoval Zoubele, který hlavičkou do protipohybu Melichárka otevřel skóre zápasu.

Zbrojovka si větší šanci vytvořila v 65. minutě. Po Lutonského akci centroval z levého křídla Tomáš Jablonský, jenž našel volného Jakuba Řezníčka. Brněnský kanonýr se do skákavého míče ve vápně opřel z první, ani on však nedokázal zamířit přesně. Na druhé straně o sobě dal znovu vědět Ikaunieks. Lotyšský útočník si naběhl na přihrávku na hranici vápna, jeho křížný pokus však minul brněnskou bránu. Vzápětí se ovšem Jihlava dočkala zdvojnásobení svého náskoku. Vaculíkův centr z přímého kopu si našel na zadní tyči Fulnek, který jej ve skluzu dostal do sítě a přidal druhý jihlavský gól.

Brnu se v samotném závěru nepodařilo vytvořit výraznější nápor, naopak, do protiútoků vyráželi hráči Jihlavy. Opět to byl Ikaunieks, jenž zakončoval situaci 4 na 2, jeho střela zpoza šestnáctky ovšem nemířila mezi tři tyče. Domácí forvard se ovšem v závěru přece jen dočkal a pečetil výhru Jihlavy, když v 89. minutě zakončil akci Fulneka střelou do prázdné brány. Zbrojovka tak souboj v Jihlavě nezvládla, z Vysočiny si odvezla prohru 0:3 a boj o záchranu v závěru sezony rozhodně nebude jednoduchý.

Habanec po Jihlavě: Veškeré řeči jsme nechali v kabině
28.04.2017 | Martin Lísal

Habanec po Jihlavě: Veškeré řeči jsme nechali v kabině

J i h l a v a - Psí počasí, tři inkasované góly a jasná prohra na hřišti posledního. Zápas na...
Zbrojovku čeká páteční utkání v Jihlavě
26.04.2017 | Martin Lísal

Zbrojovku čeká páteční utkání v Jihlavě

B r n o - Program 26. ligového kola načne duel Zbrojovky na hřišti Jihlavy. Celek z Vysočiny se...