Zbrojovka oslavy titulu Slavii nepřekazila. Ročník končí porážkou

Zbrojovka oslavy titulu Slavii nepřekazila. Ročník končí porážkou

P R A H A - Zbrojovka byla Slavii při jejím posledním kroku k mistrovskému titulu vyrovnaným soupeřem jen úvodních pětadvacet minut. Po nuceném odstoupení Dušana Melichárka bohužel následovaly dva rychlé góly, kterýžto scénář se zopakoval také v dějství druhém. Zbrojovka se na Strahově nedočkala ani čestného úspěchu a ligový ročník končí na 11. příčce.

Zbrojovka zahájila utkání aktivně, jako by její hráči chtěli co nejdříve vyvrátit zlé hlasy o tom, že na Strahově budou dělat Slavii v posledním kole pouze sparringpartnera při její cestě k titulu. Domácím fanouškům muselo poprvé pořádně zatrnout již v sedmé minutě, kdy si prostor ke střele našel ve vápně Přichystal, jehož zblokovaný pokus skončil těsně vedle brány.

Ve vyrovnané úvodní dvacetiminutovce Slavia zahrozila pouze osobou Jasmina Ščuka. Ten se nejprve po chybě Kijanskase a následném centru prodral k zakončení, ovšem tísněn prostor mezi třemi tyčemi netrefil; v další situaci poté musel jeho nebezpečný padáček Melichárek vytěsnit.

Bohužel pro brněnského gólmana to byl ten poslední úspěšný zásah, který si v zápase připsal, když v dalším souboji utrpěl zranění a místo v bráně musel přepustit debutantovi Veselému. Ten se na hřišti nestihl pořádně ani rozkoukat a inkasoval nikoliv jednou, nýbrž hned dvakrát. Nejprve z rohu otevřel na zadní tyči hlavou skóre Michal FRYDRYCH, na jehož trefu navázal podobným způsobem, tentokrát do protipohybu Veselého, Stanislav TECL.

Aniž by tak tomu dosavadní vývoj odpovídal, vedení domácích bylo rázem po půlhodině dvougólové a ve slávistickém kotli již zažehly oslavné ohně. Horko bylo ale nadále také ve vápně Zbrojovky, když do poločasu byli blízko třetí brance Lüftner a Hušbauer.

První desetiminutovka druhé půle přinesla do té doby největší šanci Zbrojovky, která mohla znamenat zdramatizování zápasu. Na Šuralův výborný centr si naběhl Lutonský, zakončení z voleje tváří v tvář Pavlenkovi si ale nepohlídal.

A tak po necelé hodině přišlo definitivní rozhřešení. Pohlednou akci Sešívaných gólově zakončil s pomocí tyče opět Stanislav TECL a vedení Slavie již bylo třígólové. Slavia pokračovala v pomyslném laufu a brněnská defenzivní fáze hry jí oslavy titulu hodně zpříjemňovala. V 67. minutě nikdo z Brněnských nevystoupil proti NGADEOVI a Veselý lovil míč ze sítě počtvrté.

Zbrojovka se tak překvapivých bodů v posledním kole nedočkala a končí ligový ročník 2016/2017 se ziskem dvaatřiceti bodů na 11. místě. Vůbec naposledy dnes také Brno jako kapitán vedl Pavel Zavadil, kterému za jeho služby zbrojováckým barvám patří závěrem velké DÍKY, KAPITÁNE!

Trenér Habanec hodnotí utkání na Slavii
27.05.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání na Slavii

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky dnes vzdorovali Slavii přes dvacet minut, pak ale přišel dvojitý...
Zbrojovka zakončí sezonu na Slavii!
25.05.2017 | Martin Lísal

Zbrojovka zakončí sezonu na Slavii!

B r n o - Sezona 2016/17 už je pomalu minulostí, zbývá odškrtnout poslední okénko. Jasno je o...