Zbrojovka prohrála v Opavě a v poháru končí

Zbrojovka prohrála v Opavě a v poháru končí

O p a v a - Brněnská Zbrojovka ve značně obměněné sestavě nezvládla čtvrtfinále MOL Cupu na hřišti druholigové Opavy. Brno sice po poločase vedlo díky brance Jakuba Řezníčka, domácí však díky trefám Janetzkého a Schaffartzika zápas otočili a postupují tak do semifinále soutěže.

Svatopluk Habanec udělal oproti poslednímu ligovému utkání v Hradci hned sedm změn v základní sestavě. Velká část z nich byla vynucená. Týmu chyběli reprezentanti Krejčí, Šural, Kijanskas a Růsek. Volno pak dostali záložníci Zavadil s Polákem, těsně před zápasem navíc vypadl i Tomáš Jablonský. Čtvrtfinále MOL Cupu bylo na programu netradičně od nedělních 12:15.

Lepší vstup do zápasu měli domácí fotbalisté. Už ve 3. minutě hry využil nedorozumění brněnské obrany Kuzmanović, jenž si na hranici šestnáctky zasekl míč na levačku a jeho následné ráně moc nechybělo, zastavilo ji až břevno. Zbrojovka byla častěji na míči, chyběla jí však větší přesnost v okolí soupeřova vápna a nebezpečnější byla nadále Opava. V 18. minutě se míč na hranici pokutového území odrazil k domácímu Zapalačovi, jehož povedený technický pokus vyrazil na roh skvělým zákrokem Dušan Melichárek.

Hra se v průběhu první půle vyrovnala. Domácí se dostávali do další příležitosti po půlhodině hry, když si ve vápně Brna už chystal míč na střelu Smola, k tomu se ale poslední chvíli stačil vrátit Milan Lutonský. Brněnské mužstvo si větší šance vytvořilo až v závěru poločasu. Ve 40. minutě prostrčil Tashchy míč na unikajícího Řezníčka, který ovšem přízemním pokusem pouze orazítkoval tyč. Ve 44. minutě už se ale skóre měnilo. Opět to byl Jakub Řezníček, kdo si do vápna naběhl na ideální centr Michala Škody a povedeným zakončením z první otevřel skóre čtvrtfinálového zápasu. Zbrojovka tak šla do šatny povzbuzena gólem do šatny a vedením 1:0.

Ve druhém poločase to bylo pro změnu Brno, které vstoupilo do této části hry lépe. Hned v úvodních minutách se do zakončení dostali Lutonský i Přichystal, oběma však chyběla větší přesnost. Domácí se do první větší šance dostali až po necelých dvaceti minutách druhé půle, tu však dokázali využít a srovnat stav skóre. Zmatku ve vápně Zbrojovky dokázal využít domácí Janetzký, který z malého vápna překonal bezmocného Melichárka. Zbrojovku mohlo mrzet několikero nadějných přečíslení, zakončených nepřesnou přihrávkou nebo střelou.

Opavu gól evidentně nabudil a domácí celek byl při chuti i nadále. V 76. minutě zachránil Zbrojovku skvěle chytající Dušan Melichárek. Proti brněnskému gólmanovi byl z ničeho nic zcela sám domácí Zapalač, Melichárek však míč nadvakrát vyrazil na tyč a díky následnému odkopu Pavlíka následoval roh. Následně už se bohužel skóre měnilo. Na odražený míč si za pokutovým územím počkal opavský Schaffartzik, který se z voleje trefil přesně k tyči a dokončil tak obrat ve skóre.

Brnu v samotném závěru nezbývalo, než vrhnout všechny síly do útoku. Do zakončení se po akci Ashirua dostal Jakub Řezníček, jeho ránu z otočky ale Fendrich zkrotil. Na druhé straně mohla po rychlém brejku zahrozit i Opava, Smola ovšem situaci dva na jednoho vyřešil nepřesnou přihrávkou. Největší šanci na vyrovnání mělo Brno v 87. minutě. Ashiru našel ideálním centrem z pravého křídla Michala Škodu, tomu ovšem hlavička v dobré pozici nevyšla podle představ a Fendrich míč bez problémů chytil. Opava už v samotném závěru Zbrojovku do větší šance nepustila. Pro brněnský celek tak letošní cesta MOL Cupem končí ve čtvrtfinále, dál postupuje SFC Opava.

Trenér Habanec hodnotí pohárové utkání v Opavě
26.03.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí pohárové utkání v Opavě

O p a v a - Krátce po skončení pohárového utkání Opavy se Zbrojovkou zněl z obou kabin křik....
Pohárové čtvrtfinále je tu - Zbrojovka míří do Opavy!
24.03.2017 | Martin Lísal

Pohárové čtvrtfinále je tu - Zbrojovka míří do Opavy!

B r n o - O letošní pohárovou trofej MOL Cup usiluje už jen osmička týmů. Jedním z nich je i...

Fotogalerie

Všechny fotografie