Druhý zápas přípravy nevyšel, Zbrojovka podlehla Táborsku

Druhý zápas přípravy nevyšel, Zbrojovka podlehla Táborsku

B R N O - Druhý zápas Tipsport ligy se Zbrojovce vůbec nevydařil. Na úvodní branku domácího Zikla dokázali hosté odpovědět třemi góly během deseti minut, Zbrojovce se pak už přes několik zajímavých možností nepovedlo snížit. Po změně stran naopak inkasovala ještě jednou a Táborsku tak podlehla 1:4

Trenér Šustr nasadil do duelu kombinovanou sestavu, na hřiště se dostali i junior Moučka a dorostenec Jurásek.

Zbrojovka měla raketový vstup do druhého přípravného zápasu v rámci zimní Tipsport ligy. Hned ve třetí minutě převzal od Moučky míč Martin Zikl a druhou brankou v přípavě poslal Flintu do vedení - 1:0. Navýšit náskok mohl Štepanovský, ale jeho akci zastavila defenzíva Táborska.

Hosté dokázali poměrně rychle odpovědět, pohlednou akci Táborska zakončil Christian Frýdek a Floder mohl lovit míč ze své sítě poprvé - 1:1. Vyrovnaný stav nevydržel příliš dlouho, neboť v šestnácté minutě si našel míč Martin Berušík a o břevno poslal Táborsko poprvé v zápase do vedení - 1:2. Hororovou desetiminutovku pro Brno zakončil ve dvacáté minutě Václav Prošek, jenž doklepl míč do sítě po zdařilé akci na pravé straně - 1:3.

Snížit mohl z volného kopu Bartolomeu, ale jeho ránu zastavil Zadražil a podržel tak svůj tým. Vzápětí zkoušel tentýž hráč centrovat do vápna a Zikl na míč jen těsně nedosáhl, Juráskův pokus po následném rohovém kopu vyrazil gólman. V samotném závěru první půle se dostal k nebezpečné hlavičce Zikl, ale i on vyhořel na brankáři Táborska. Poločas tak ovládlo Táborsko poměrem 1:3.

Druhou část utkání zahájila aktivně Zbrojovka, kterou posílil Bariš, Přichystal a Vraštil, ale ani volný kop a následný rohový kop z levé strany snížení nepřinesly. Brno pokračovalo v aktivní hře, ale jejich snažení doslova utnul v 62. minutě Lukáš Pfeifer, jenž překonal Flodera počtvrté v zápase - 1:4.

Větší, ovšem gólově jalovou aktivitu domácích přineslo poslední střídání, junior Kroutil si několikrát dokázal poradit s obranou soupeře, ale ani dva pokusy novice na hřišti nenašly cestu do sítě. Podobně si počínal i Krejčí, jenž z dobré pozice zamířil těsně vedle. Zbrojovka tak nedosáhla ani na kosmetickou úpravu skóre a Táborsku doma podlehla vysoko 1:4.

Trenér Šustr po utkání s Táborskem
09.01.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po utkání s Táborskem

B r n o - Dva úvodní zápasy Tipsport ligy nemohly být v podání Zbrojovky odlišnější. Zatímco v...
PREVIEW: Druhým zimním soupeřem bude Táborsko
08.01.2019 | Martin Lísal

PREVIEW: Druhým zimním soupeřem bude Táborsko

B r n o - Hned na úvod zimního přípravného bloku mají Brňané pořádně nahuštěný program. Po nedělním...

Fotogalerie

Všechny fotografie