Pět branek a tři body. Zbrojovka si zastřílela a nedala Třinci žádnou šanci

Pět branek a tři body. Zbrojovka si zastřílela a nedala Třinci žádnou šanci

B R N O - Po těžkém zápase ve Vítkovicích čekal Zbrojováky další složitý duel, tentokrát s houževnatým Třincem. Svěřenci trenéra Machálka jej ovšem záhy rozhodli ve svůj prospěch a nakonec zvítězili stejně jako před rokem 5:0.

Trenér Machálek pro utkání na několika postech obměnil sestavu. Místo vykartovaného Šustra se do branky dle očekávání postavil Jirka Floder, na lavičce mu kryl záda Kvido Formánek. Na pozici stopera se vrátil Adrián Čermák a naopak na lavičce zůstali Eismann s Vaňkem, kapitánskou pásku tak navlékl Pavel Dreksa.

Zbrojovka vlétla do utkání s plnou parádou a hned ve třetí minutě mohl udeřit Ondřej Pachlopník, bohužel pro domácí příznivce neměl v úvodu zápasu ještě seřízená mířidla. O deset minut později zahrozila dvojice Fousek - Štepanovský. První jmenovaný to zkusil přímo z rohu a donutil gólmana Třince k těžkému zákroku, následná dorážka Štepanovského šla těsně nad branku.

Změna skóre tak přišla až ve 20. minutě. Pachlopníkův centr z rohového kopu propadl až k Jakubu Přichystalovi, jenž jej usměrnil za záda hostujícího brankáře - 1:0. O malý moment později bouřila Srbská podruhé. Opět to bylo z rohového kopu, opět centroval Pachlopník a tentokrát se radoval Antonín Růsek, který hlavou poslal míč do sítě Třince - 2:0.

Domácí neměli dost a krátce po gólu Růska měl další branku na noze právě Pachlopník, jehož rána z levé strany notně protáhla gólmana Chmiela. Domácí hráli v naprosté pohodě a navíc se ještě před koncem poločasu dočkali další trefy. Přichystal s Hladíkem vyšachovali obranu Třince takovým způsobem, že Adam Fousek mohl postupovat sám na Chmiela, kterého obstřelil k pravé tyči a dal výsledku poločasovou podobu 3:0. V závěrečných vteřinách sice ještě měl šanci hostující Weber, jenž se pokusil překvapit Flodera přímo z rohového kopu, ale brněnský gólman si poradil a míč vytěsnil nad břevno.

Do druhé půle vstoupila Zbrojovka podobně aktivně jako do té první a hned po dvou minutách měl čtvrtý gól na hlavě Adam Fousek, jenž bohužel pro domácí trefil jen rukavice Chmiela. O čtyři minuty později se ovšem hostující brankář jen díval, jak ofenzivní síla Zbrojovky rozebírá obranu Třince a Antonín Růsek posílá do sítě čtvrtou branku - 4:0. Flinta pokračovala v naprosto pohodové hře a souhra Hladíka s Přichystalem mohla přinést další zásah na kontě Brna, Přichystal ale po svém slalomu nedokázal zamířit přesně a netrefil branku.

Nebezpečí dokázali pro brankáře vytvořit i hosté. Do situace tváří v tvář Floderovi se dostal Puchel, jenž si brněnského gólmana obhodil, ale z těžkého úhlu nedokázal trefit branku, kterou navíc strážil skluzující Pavel Dreksa. Na pozoru musel stále být hostující Chmiel, jenž ve dvaasedmdesáté minutě bravurně zlikvidoval pokus Hladíka z otočky. Zatrnout muselo strážci hostující svatyně o šest minut později, kdy napřáhl Mach, ale naštěstí pro hosty mířil jen nad branku. Výrazně přesnější byl pět minut před koncem zápasu Marek Vintr, jenž si krásně poradil s bekem a svou akci zakončil přesnou střelou k tyči - 5:0.

O malý moment později mohl Vintr přidat další branku, ale z bezprostřední blízkosti trefil hlavou v pádu jen Chmiela. Zbrojovka přejela svého soka ze severní části republiky a připisuje si důležité tři body, díky kterým se šestibodovým náskokem drží druhou pozici za vedoucími Pardubicemi, které mají o dalších šest bodů více.

VIDEO: Sestřih vítězného utkání s Třincem
A-tým
09.06.2020 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Sestřih vítězného utkání s Třincem

B r n o - Zbrojovka si ve 21. kole poradila doma s Třincem a zvítězila 5:0. O výhře rozhodli už v...
VIDEO: Poslední dobou nám standardky celkem jdou, cení si Růsek
A-tým
08.06.2020 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

VIDEO: Poslední dobou nám standardky celkem jdou, cení...

B r n o - Po těžkém duelu ve Vítkovicích očekávali fotbalisté Zbrojovky po dvou dnech další náročný...
Z dorostu až na lavičku áčka. Byl to zážitek, usmívá se Formánek
A-tým
08.06.2020 | Martin Lísal

Z dorostu až na lavičku áčka. Byl to zážitek, usmívá...

B r n o - Ještě na podzim chytal za dorost, teď se díky souběhu okolností dostal na lavičku prvního...

Fotogalerie

Všechny fotografie