Zbrojovka v Tipsport lize porazila Dunajskou Stredu 5:0!

Zbrojovka v Tipsport lize porazila Dunajskou Stredu 5:0!

D u n a j s k á S t r e d a - Fotbalisté Zbrojovky vstoupili do zimní Tipsport ligy vysokou výhrou. Na hřišti Dunajské Stredy předvedli solidní výkon i produktivitu a zvítězili 5:0. V dalším duelu vyzvou zítra od 10:30 na témže místě Nitru.

Zbrojováci nastoupili tentokrát se čtyřmi obránci, premiéru v brněnském dresu si odbyl Jan Hladík. A právě on stál u zrodu první gólové akce zápasu - po čtvrthodině vybojoval míč pro Adama Fouska a ten potvrdil, že jej začátek přípravy zastihl ve střelecké pohodě. 0:1.

Brňané, kteří zahrávali první zajímavou standardku i první roh duelu, nepolevili v tempu. Přestáli i nepřehlednou situaci po jednom z rohových kopů, na jejímž konci byla nepřesná Davisova rána, a na konci půle znovu udeřili. Pachlopník vyslal do úniku po křídle Bariše a jeho centr uklidil do sítě Jakub Přichystal. Výsledkem 2:0 skončil první poločas.

Ve druhém dějství poslal kouč Machálek na vyhřívaný trávník postupně čtyři čerstvé hráče. Po jednom z centrů z pravé strany hřiště si domácí málem srazili míč do vlastní sítě, na druhé straně hasil jeden z brejků včasným vyběhnutím Floder. Ten poté zneškodnil i Ramirezovu šanci, v tomto případě byl ale rozruch zbytečný, neboť pomezní mával ofsajd.

Zhruba po hodině hry se duel definitivně zlomil. Blízko ke třetí brance měli Brňané už po Krškově rohovém kopu, kdy Přichystalovu hlavičku odvracel jeden z obránců. Po pár minutách už se ale skóre měnilo. Vše začal Krška, který vystihl nepřesnou přihrávku, Brňané poté opanovali šestnáctku a takřka hokejovou kombinaci zakončil po Pachlopníkově přihrávce Jakub Přichystal..

A za další minutu bylo ještě veseleji. Znovu udeřilo z pravé strany, podél lajny se prohnal Hladík a zpětnou přihrávkou nabil na čtvrtý gól Ondrovi Pachlopníkovi.

Zbrojováci dohrávali duel ve velké pohodě, své štěstí zkoušel třeba střídající Vintr, který se pokusil z velké dálky zaskočit Jedličku. Na svou předloňskou trefu z Juniorské ligy ale nenavázal. Přesto se ještě skóre měnilo. Jak jinak, než po akci na pravé straně - Sedlák hledal v šestnáctce Kršku, ten elegantně patičkou přiťukl míč Damiánu Barišovi a pátý gól byl na světě.

V samém závěru mohli udeřit i hráči Dunajské Stredy, Jiří Floder se ale o čisté konto připravit nenechal ani po zaváhání obrany při rozehrávce a pádem pod nohy připravil domácího střelce o naději na čestný zásah. Zbrojovka tka vstoupila do Tipsport ligy výhrou 5:0.

Trenér Machálek po výhře v Dunajské Stredě
18.01.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po výhře v Dunajské Stredě

D u n a j s k á S t r e d a - Fotbalistům Zbrojovky se první utkání zimní Tipsport ligy výsledkově...
PREVIEW: Zbrojovka v Tipsport lize vyzve Dunajskou Stredu
17.01.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka v Tipsport lize vyzve Dunajskou...

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky vstoupí o víkendu do bojů v zimní Tipsport lize. Prvním soupeřem...

Fotogalerie

Všechny fotografie