Zbrojovka nenavázala na výhru s DAC a Nitře podlehla vysoko 1:5

Zbrojovka nenavázala na výhru s DAC a Nitře podlehla vysoko 1:5

N I T R A - Druhý zápas Tipsport ligy na slovenské půdě se Zbrojovce vůbec nepodařil. Nitra od prvních minut šla jasně za vítězstvím a ani dobré pasáže brněnského klubu v průběhu obou poločasů na dělbě bodů nic nezměnily. Nitra poráží Brno 5:1.

Konfrontace se slovenským prvoligistou nezačala pro Zbrojovku úplně ideálně. Hned v páté minutě se dostal k individuálnímu průniku Nikola Gataric a svoji šanci zakončil gólem. Počasí v Dunajské Stredě fotbalové kráse příliš nepřálo a brankáři příliš práce neměli. Hostující Šustr jednou musel hasit samostatný únik ze strany a na druhé straně si musel gólman Nitry poradit s akcí Šumbery, který z malého vápna nedokázl prostřelit svého soupeře.

Zbrojovka si vyzvářela šance zejména po rohových kopech, ale žádnou z nich proměnit nedokázala, byť měla v závěru půle více ze hry. A za neefektivitu rychle přišla odplata. Brejk po pravém křídle zakončil Dominik Martisiak a přesným pokusem překonal Šustra podruhé.

Ve druhé půli se Zbrojovce po sedminásobném střídání podařilo zachytit začátek poločasu a od prvních minut byla aktivnější. Bohužel pro fanoušky červených barev se to nedařilo promítnout ve skóre. Patrně nejblíže snížení byl Adam Fousek, ale i přes svou velkou formu v přípravě nedokázal v jasné šanci překonat brankáře Nitry a vybojoval pouze roh.

Na druhé straně se musel činit střídající gólman Marek, který ve třiašedesáté minutě vytáhl těžký pokus z levé strany na rohový kop. V devětašedesáté minutě se do šance dostal Milan Ristovski a dostal svůj tým do vedení o tři branky a se Zbrojovkou to vypadalo špatně. A mohlo být ještě hůř. V 73. minutě pelášil na Marka zcela samotný Farkaš, ale rozvlnil jen boční síť.

Naději vykřesal o tři minutky později Ondřej Pachlopník, který ve své šanci nezaváhal a poslal míč do sítě - 3:1. Zbrojovka mohla ještě utkání zdramatizovat, ale své šance nevyužila a devět minut před koncem zasadil poslední hřebíček do brněnské rakve Milan Ristovski, který využil přihrávky svého spoluhráče a podruhé se zaúsal mezi střelce. Dvě minuty před závěrečným hvizdem se ještě prosadil Samuel Šefčík a dal výsledku konečnou podobu 5:1.

PREVIEW: Další zápas v rychlém sledu - Zbrojovka narazí na Nitru
19.01.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: Další zápas v rychlém sledu - Zbrojovka...

D u n a j s k á S t r e d a - Fotbalisté Zbrojovky mají před sebou druhý díl víkendového dvojboje...
Trenér Machálek po utkání s Nitrou
19.01.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po utkání s Nitrou

D u n a j s k á S t r e d a - Během víkendové slovenské mise sehráli Zbrojováci dva zcela rozdílné...