VIDEO: V posledním přípravném utkání Zbrojovka podlehla Zlínu 0:5

VIDEO: V posledním přípravném utkání Zbrojovka podlehla Zlínu 0:5

B r n o - Poslední přípravný duel před startem ligy Zbrojovákům nevyšel. V utkání se Zlínem inkasovali nejprve smolný vlastní gól, po změně stran přidal nekompromisní soupeř další čtyři zásahy a zvítězil tak v Brně 5:0.

Trenér Machálek učinil oproti druhému utkání v Olomouci jednu změnu, na pravém kraji nastoupil místo lehce zraněného Hladíka Krška. V úvodních minutách byla Zbrojovka častěji na míči, po rohovém kopu hlavičkoval Šural mimo bránu. Následně se v zajímavé možnosti ocitl po Štepanovského přihrávce Růsek, na Dostála ovšem nevyzrál.

Po tomto varování zpřesnil hostující celek defenzivu a už Brňany do šancí příliš nepouštěl, naopak udeřil. Simerský po centru do vápna hlavičkoval vedle brány, následně ale další Fantišův centr smolně srazil do vlastní brány Štepanovský a Zlín šel do vedení.

Po půlhodině musel odstoupit ze hry s naraženými žebry Šural, na jehož pozici se posunul Čermák a do zálohy přišel střídající Vaněk. Chvilku poté byli Brňané blízko vyrovnání. Štepanovský využil nesouladu v obraně Zlína a ocitl se sám před Dostálem, prudká rána ale mířila nad břevno.

Kouč Machálek poslal do druhé půle čerstvé hráče - Šumberu s Pachlopníkem, pět minut před pauzou šel do hry místo Kršky Bariš. Vyměnili se také brankáři, mezi tyče si stoupl Floder. V průběhu hry se pak na hřiště postupně podívali Mach, Vintr a někteří již dříve vystřídaní hráči.

Po opatrných deseti minutách se osud utkání začal lámat ve prospěch Zlína. Ten nejprve dostal k dispozici penaltu - Floder vystihl směr, na míč sice nedosáhl, Poznarova rána ale zamířila do břevna.

Za další tři minuty už se ale vytáhlý útočník Zlína dočkal, když zakončil rychlý brejk a hosté vedli o dvě branky. A bylo ještě hůř - za deset minut přišel hned dvojí úder, kdy se v rozmezí dvou minut prosadili Chwaszcz a Ikaunieks. Zlín byl nekompromisní a bylo jasné, že kráčí za třetí výhrou v přípravě.

Brňané nevyužili několik šancí ke korekci skóre, naopak tři minuty před koncem přidělal další vrásky trenéru Machálkovi Nečas. Zbrojovka si tak v posledním testu před startem FN:LIGY připsala vysokou prohru.

Trenér Machálek po prohře se Zlínem
A-tým
20.05.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po prohře se Zlínem

B r n o - Poslední přípravné utkání Zbrojovákům nevyšlo, na domácím hřišti podlehli Zlínu 0:5....
VIDEO: V přípravě hostíme Zlín, zápas sledujte na Zbrojovka TV!
A-tým
19.05.2020 | Martin Lísal

VIDEO: V přípravě hostíme Zlín, zápas sledujte na...

B r n o - Ve středu čeká na Zbrojováky čtvrtý a poslední přípravné utkání před restartem...