Ve druhém letním utkání Zbrojovka podlehla Olomouci

Ve druhém letním utkání Zbrojovka podlehla Olomouci

S l a t i n i c e - Po výhře v Pardubicích si Zbrojovka ve druhém letním utkání připsala zrcadlově obrácený výsledek. Na hřišti ve Slatinicích podlehla olomoucké Sigmě 0:2, obě branky padly během minuty v první půli.

Zbrojováci nastoupili do utkání s několika změnami oproti minulému duelu. Poprvé po svém návratu hrál Pavel Zavadil, debut v brněnském dresu si odbyl Jan Štěrba. Na hrotu útoku se bil Jan Hladík, který se v úvodu dostal do první zajímavé možnosti, těsně před zakončením jej však domácí obrana stihla odzbrojit.

Po čtvrthodině hry vybojoval Hladík míč a našel přesným centrem Ševčíka, ten osamocen u tyče hlavičkoval v dobré pozici těsně vedle. Stejný hráč měl dobrou možnost i po půlhodině hry, kdy se zbavil svých strážců, jeho pokus ale lapil Macík.

Sigma se v první půli nejprve zastřelovala, poté ovšem udeřila rovnou dvakrát. Nejprve nastřelil po standardce Hála jen tyč, ale dorážkou se prosadil Kryštof Daněk. A stejný hráč o minutu později prostřelil Flodera podruhé. Tento moment Sigmu nakopl a ve zbytku první půle diktovala tempo hry.

Do druhého dějství poslali trenéři místo Zavadila Hrabinu, pro něhož to byla taktéž brněnská premiéra. Nastoupil na kraji obrany, Kosek se vysunul před něj a Ševčík zaujal ve středu hřiště Zavadilovu pozici. Další střídání následovalo ve dvou vlnách v 61. a 73. minutě, závěr duelu tak dohrávala hodně mladá sestava.

Na hřišti už se mnoho zajímavých věcí nedělo. Sigma pohodlně kontrolovala náskok a brněnské akce končily většinou před šestnáctkou. Neujalo se ani několik standardních situací. Na druhé straně neměl mnoho práce ani střídající Formánek, který si jako další z odchovanců letos odbyl debut v "áčku".

Když pak v závěru obrana Sigmy zablokovala nadějný pokus Martina Sedláka, dospěl duel k výhře Hanáků 2:0.

Trenér Dostálek po utkání s Olomoucí
A-tým
03.07.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání s Olomoucí

S l a t i n i c e – Po výhře v Pardubicích si dnes Zbrojováci v přípravě připsali opačný výsledek,...
Také utkání proti Sigmě můžete sledovat živě
A-tým
02.07.2021 | Martin Lísal

Také utkání proti Sigmě můžete sledovat živě

B r n o - V sobotu čeká Zbrojováky druhé přípravné utkání. V deset hodin se na hřišti ve...

Fotogalerie

Všechny fotografie