Zbrojovka porazila Žďár a v poháru postupuje

Zbrojovka porazila Žďár a v poháru postupuje

Ž ď á r - Fotbalisté Zbrojovky vstoupili do letošního ročníku MOL Cupu úspěšně. Na hřišti divizního Žďáru splnili roli favorita a po výhře 4:0 postupují do dalšího kola.

Trenér Richard Dostálek dal pro utkání příležitost i hráčům, kteří toho v letošní sezóně doposud tolik neodehráli. V základní jedenáctce se tak objevili například Lukáš Endl, Martin Sedlák, Martin Zikl či Michal Ševčík, do brány se postavil Jiří Floder. A na lavičce byli nachystaní vedle zkušených Hladíka s Přichystalem i mladíci Barnabáš Lacík, Fabián Matula a Lukáš Rogožan.

Zbrojováci se od úvodních minut snažili plnit roli favorita a tlačili se do zakončení. Martina Sedláka vychytal domácí gólman, chvilku poté Fousek z úhlu bránu těsně minul. V sedmé minutě se snažilo míč do domácí brány dotlačit po standardce hned několik hráčů, ale neuspěli.

Po deseti minutách hry si vzal slovo druhý nejmladší hráč v brněnské sestavě - Michal Ševčík. Nejprve po sólu trefil tyč, o tři minuty později po Barišově centru hlavou uklidil míč do sítě. 0:1. A stále neměl dost - v 16. minutě pobídl ke střele Čermáka, jehož ránu zneškodnil Hajný.

Domácí se snažili přispěchat s odpovědí a zaměstnali Flodera dvojicí nebezpečných pokusů, brněnský gólman oba zneškodnil. To jako varování stačilo a po půlhodině hry si Zbrojovka vzala iniciativu zpět. Další závar ještě branku nepřinesl, ve 37. minutě ovšem Bariš druhou asistencí vybídl ke skórování Martina Zikla. Na jehož pokus si gólman sice sáhl, ale zastavit jej nedokázal. V závěru půle pak hosté zahrávali několik rohových kopů, skóre se už ale neměnilo.

Do druhého dějství poslali trenéři Hladíka s Přichystalem. Oba se snažili zaměstnávat obranu soupeře a Žďár se v této pasáži na útočnou polovinu příliš nedostával. Vše zakončil po patnácti minutách třetí gól. Přichystal vnikl do vápna, jeho pokus gólman Hajný vyrazil, ale brněnský hráč stihl ještě přihrát Martinu Ziklovi a ten míč uklidil pod břevno.

Následně zkoušel štěstí znovu Přichystal, pěknou ránu z úhlu Hajný efektně vyrazil. Domácí se nevzdávali a sympaticky se až do konce utkání snažili o překonání brněnské obrany, pokusy o ofenzivní výpady ale končily většinou ještě před Floderem a nedosahovaly takové úrovně nebezpečí, jako šance z první půle.

V průběhu hry se na hřiště dostali i zbylí náhradníci, přičemž pro Rogožana s Matulou se jednalo o vůbec první soutěžní zápas v "áčku". A nakonec se druhý jmenovaný díky spolupráci střídajících hráčů zapsal i do statistik. Barnabáš Lacík odcentroval z levé strany hřiště a Fabián Matula krásnou hlavičkou poslal míč mimo dosah gólmana. V premiéře hned první gól!

Ve zbytku utkání už se skóre neměnilo. Brňané tak splnili roli favorita a díky dvěma gólům v každém z poločasů zvítězili ve Žďáru 4:0.

Trenér Richard Dostálek: "Hlavním cílem byl dnes postup, což jsme splnili. Jsme rádi, že jsme mohli vidět v v delším časovém úseku i hráče, kteří nedostávali doposud tolik příležitostí. Většinou se toho dnes zhostili dobře, zápas jsme měli pod kontrolou, jen za stavu 1:0 soupeř zahrozil jednou střelou a standardní situací. Od začátku jsme měli v plánu nasadit i hráče z B týmu. Lukáš Rogožan i Fabián Matula byli vidět už v nedělním divizním utkání, i dnes do toho naskočili dobře, za což jsme rádi. Pozitivní je, že se zápas obešel bez větších šrámů, pouze Martin Sedlák musel střídat, bolela jej hlava a nebylo mu dobře, proto jsme jej raději stáhli. Hráči, kteří nebyli nominování k utkání, absolvovali v Brně trénink, od zítřka se pak všichni společně budeme chystat na zápas s Jihlavou."

PREVIEW: V poháru cestujeme do Žďáru nad Sázavou
A-tým
10.08.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: V poháru cestujeme do Žďáru nad Sázavou

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky zahájí ve středu další ročník MOL Cupu. Jejich prvním soupeřem bude...

Fotogalerie

Všechny fotografie