Enormní tlak v závěru nestačil, z Budějovic jede Zbrojovka bez bodu

Enormní tlak v závěru nestačil, z Budějovic jede Zbrojovka bez bodu

B R N O - V patnáctém kole FORTUNA:LIGY mířila Zbrojovka do Českých Budějovic. Po nepovedené první půli srovnal Ševčík, následně domácí odskočili na dvě branky. Snížení Texla už nestačilo, předchozí Řezníčkův nádherný zásah rozhodčí neuznali pro ofsajd.

Zbrojovka od prvních minut měla o něco více ze hry, šance Alliho či Součka ovšem větší ohrožení branky nepřinesly. Na první vážnější moment si diváci museli počkat do devětadvacáté minuty, kdy se do centru domácího Sladkého vložil Jan Hlavica a Berkovce polil studený pot, naštěstí pro brněnské příznivce zamířil míč těsně vedle tyče. O šest minut později zahrozili znovu domácí, když Hora prošel přes Součka a svou skákavou ranou prověřil Berkovce v brněnské bráně.

O chvíli později ještě hlavičkoval Králik, ale i s jeho pokusem si brankář Zbrojovky poradil a uklidil míč do svých rukavic. Největší šanci zápasu si vypracoval ve 42. minutě domácí Zajíc, když se po dlouhém nákopu z hloubi hřiště zhmotnil před Berkovcem, který opět famózně zasáhl, ale jeho zákrok byl zbytečný, protože byl zpětně máván ofsajd. Poločas se už chýlil k bezbrankovému konci, ale v první nastavené minutě se k odraženému míči dostal Sladký, na jehož centr si z druhé vlny seběhl Lukáš Havel, který poslal míč mimo dosah Berkovce - 1:0. Dynamo tak po první půli vedlo nad Zbrojovkou o jednu branku.

Začátek druhého poločasu vyšel Flintě na výbornou. Hned po dvou minutách se krásně protáhl po levé straně Texl, který předložil míč na hranici vápna Michalu Ševčíkovi, jehož ostrá rána k bližší tyči našla svou adresu za zády Janáčka - 1:1. Dokonat obrat mohl o pár minut později Šural, když si naskočil na centr z kopačky Hladíka, bohužel pro Brněnské našel jen rukavice Janáčka. Postupem času se do hry přimíchávala nervozita a do dění se zapojoval i VAR.

První větší prací pro video byla situace z 54. minuty, kdy Hlavica zastavil Čmelíka a domácí se dožadovali červené karty. O chvíli později to do vápna Dynama přiřítil Alli, kterého vychytal Janáček, ale následně došlo hned k několika střetům, včetně kolize Janáčka se spoluhráčem Sladkým. I tato situace se obešla bez většího zásahu rozhodčího. Zbrojovka měla převahu a otázka vedoucího gólu byla na spadnutí.

Dynamo však spasil blesk z čistého nebe, když si centr z pravé strany srazil do vlastní brány Jan Hlavica. Zbrojovka chtěla okamžitě odpovědět a to se jí také podařilo, když se parádně trefil Jakub Řezníček, jeho gól však po intervenci VAR nebyl pro ofsajd uznán. Taktický kouzelník Richard Dostálek chtěl oživit hru trojím střídáním, když Součka nahradil Falta, Alliho Pachlopník a Hladíka Rogožan. Střídání zafungovalo a Zbrojovka si dokázala vypracovat tlak na branku domácích, bohužel pro příznivce Zbrojovky se branky nedočkala a přišel trest na druhé straně.

Po jednom z centrů se ve vápně po souboji s Hlavicou octnul na zemi střelec první branky Lukáš Havel, ze kterého crčela krev a do hry šel opět VAR. Jeho verdikt byl jednoznačný, žlutá karta pro Hlavicu a penalta pro Dynamo. K její exekuci se postavil Jakub Hora a nemýlil se - 3:1. Brňané se nesložili a pět minut před koncem zápasu odcentroval z levé strany Šimon Falta, centr přistál na hlavě Jiřího Texla, který přizvedl míč mimo dosah Janáčka a vykřesal naději.

Naději Brna sice mohl zmrazit Penner, jenž po uvolnění z levé strany orazítkoval břevno, ale to se mu nepovedlo a závěrečné okamžiky patřily Zbrojovce, která si vypracovala enormní tlak na branku Dynama a mnoho zblokovaných střel, ale chybělo ji pověstné štěstíčko a v posledních vteřinách Řezníček jen těsně přehodil branku. Zbrojovka se tak po srdnatém výkonu vrací z Budějovic bez bodů.

VIDEO: Měli jsme přidat po vyrovnání druhý gól, mrzelo Ševčíka
A-tým
07.11.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Měli jsme přidat po vyrovnání druhý gól, mrzelo...

Č e s k é B u d ě j o v i c e – V loňské druholigové sezóně se Michal Ševčík zastavil na šesti...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Českých Budějovicích
A-tým
05.11.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Českých...

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Zápas na hřišti Českých Budějovic nezaujatého fanouška nejspíš...
PREVIEW: Dalším soupeřem jsou České Budějovice!
A-tým
04.11.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem jsou České Budějovice!

B r n o - Podzim jde do finiše a před Zbrojovkou jsou v listopadu poslední tři ligové zápasy....