Odhodlaný výkon na body nestačil, brněnské střelce vychytal Kolář

Odhodlaný výkon na body nestačil, brněnské střelce vychytal Kolář

P r a h a - 19. kolo FORTUNA:LIGY přivedlo Zbrojovku na půdu pražské Slavie. Proti lídrovi tabulky předvedli Brňané odhodlaný a nebojácný výkon, neproměnili nicméně šance a podlehli 0:2. Slavia o výhře rozhodla dvěma góly ve druhé půli.

Duel odstartoval vzpomínkou na zesnulého trenéra Františka Cipra, který zanechal významnou stopu jak v pražské Slavii, tak v brněnské Zbrojovce, kterou dotáhl v roce 1989 k postupu do 1. ligy.

Kouč Dostálek musel před zápasem řešit nepříjemné potíže v podobě absence Filipa Součka či Josefa Divíška. Důvěru tak od první minuty dostal Ondřej Pachlopník a Denis Granečný s Janem Hlavicou, fit naštěstí už byl nigerijský křídelník Alli.

Početné skupině brněnských fanoušků zatrnulo v páté minutě, kdy musel Traorého hlavičku zneškodnit povedeným zákrokem Berkovec. Domácí zahrávali roh za rohem, defenziva Brna ale odolávala a jeden z prvních odvážných výpadů dokonce skončil gólem. Radost ovšem byla velmi krátká, Pachlopník totiž skóroval z ofsajdu.

Blízko ke gólu měl po Ševčíkově standardce Řezníček, dobře postavený Kolář ale jeho pokus lapil. Na druhé straně se činil Berkovec a do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Ve druhé půli domácí přidali na tempu, ale první změna skóre přišla paradoxně ze střely, která až tak nebezpečně nevypadala. Z volného kopu totiž Ewerton prostřelil k překvapení všech zeď a Berkovec byl bez šance. Takřka okamžitě mohl srovnat Řezníček, který prchal sám na Koláře, ale v dobré pozici jej nezvládl přehodit. Srovnání měl na kopačce v 70. minutě po skvělé Hladíkově akci Michal Ševčík, ale i v tomto případě zasáhl domácí gólman na výbornou. Definitivní tečku za výhrou udělali domácí pět minut před koncem základní hrací doby, když Ewerton poslal míč Micku Van Burenovi, který z hranice vápna poslal míč za zadní tyč - 2:0. V nastaveném čase už ani jeden z týmů nedokázal vyprodukovat větší ohrožení branky a Zbrojovka se tak vrací z Edenu bez bodu.

Škoda zbytečných gólů, mrzelo Berkovce
A-tým
14.02.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Škoda zbytečných gólů, mrzelo Berkovce

B r n o – Gólman Martin Berkovec se na hřišti Slavii v sobotu rozhodně nenudil, několika výbornými...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání na Slavii
A-tým
11.02.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání na Slavii

P r a h a – Vzdorovali Plzni, vzdorovali i Slavii. Fotbalisté Zbrojovky si proti favoritům zatím na...
PREVIEW: Dalším soupeřem je pražská Slavia!
A-tým
10.02.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je pražská Slavia!

B r n o - Zbrojováci mají před sebou třetí jarní utkání FORTUNA:LIGY - a zřejmě to nejtěžší. V...

Fotogalerie

Všechny fotografie