Třetí remíza v řadě. Bod v Teplicích zařídil v závěru z penalty Řezníček

Třetí remíza v řadě. Bod v Teplicích zařídil v závěru z penalty Řezníček

B R N O - Potřetí v řadě 1:1, počtvrté za sebou s bodovým ziskem. Zbrojovka v Teplicích sice prohrávala, v samém závěru ale srovnal svým šestnáctým gólem Kuba Řezníček a dovedl zápas k remíze.

Kouč Dostálek musel oproti minulému utkání se Zlínem řešit změny v sestavě. V obraně se místo vykartovaného Šurala objevil Hlavica, ve středu zálohy pak zraněného Endla nahradil Blecha a na křídle dostal prostor Falta místo Hladíka.

V úvodu utkání byli výrazně aktivnější Brňané. Nejprve mířil po Alliho centru Ševčík mimo, po rychlém autu prověřil Grigara střílející Řezníček, ale teplický gólman vyrazil na roh. Za další dvě minuty se sražený centr odrazil před vápno ke Granečnému, jehož štiplavou střelu vyrazil Grigar před sebe, ovšem Řezníček z dorážky zblízka branku přestřelil.

V dalších minutách úvodního dějství hrozil svými průniky po levém křídle Alli, do vápna však neposílal příliš přesné přihrávky. Oba týmy se následně propracovaly ke střele, jenže jak rána Falty, tak následně pokus domácího Jukla byly z kategorie sporadických a brankáři s nimi neměli starosti.

Po bezbrankové první půli nakonec zkraje té druhé udeřili jako první domácí. Dominik Pleštil ve vápně dotíral na Granečného, kterému míč nakonec utekl a záložník Teplic dokázal přelobovat Berkovce na zadní tyč – 1:0. V dalších minutách se domácí soustředili především na obrannou hru, trenér Dostálek se pokusil rozhýbat hru příchody Rogožana s Pachlopníkem, kteří nahradili na hrací ploše Blechu se Ševčíkem.

Blízko srovnání skóre byl v 68. minutě Texl, který vyplaval po rohu úplně sám na malém vápně, ale z voleje přestřelil. Zbrojovka se i nadále snažila hrát směrem vpřed, ale nedařilo se jí vytvořit si souvislejší tlak na polovině soupeře. Další klíčový moment tak přišel ve druhé minutě nastavení, kdy při závěrečném náporu srazil domácí Chaloupek ve vápně Pachlopníka.

Rozhodčí prvně ponechal situaci bez povšimnutí, ale po intervenci VARu shlédl daný okamžik ještě jednou a nařídil penaltu pro Zbrojovku. K té se postavil kapitán Jakub Řezníček, brankáře Grigara poslal na opačnou stranu a trefil se k levé tyči - 1:1. Celkově se prosadil už pošestnácté v sezóně a opět jako před týdnem zachránil Brnu v závěru bod.

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Teplicích
A-tým
12.03.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Teplicích

T e p l i c e - Už to vypadalo, že se Zbrojovka z Teplic vrátí s prázdnou, ale v samém závěru...
Střelec Řezníček: Škoda, že nás inkasovaný gól tak položil
A-tým
12.03.2023 | Martin Lísal

Střelec Řezníček: Škoda, že nás inkasovaný gól tak...

T e p l i c e – Jakub Řezníček čekal na první jarní gól tři zápasy, od té doby je ale neudržitelný....
PREVIEW: Dalším soupeřem jsou Teplice!
A-tým
10.03.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem jsou Teplice!

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky se ve 23. kole nejvyšší soutěže vypraví do Teplic. Hraje se v neděli...

Fotogalerie

Všechny fotografie