Zbrojovka nezvládla zápas s Libercem, vrací se bez bodů

Zbrojovka nezvládla zápas s Libercem, vrací se bez bodů

28. kolo FORTUNA:LIGY zaválo Zbroojovku do severočeské metropole. S kupou zraněných hráčů se snažila Zbrojovka vzdorovat domácímu celku, což se dařilo pouze do 23. minuty, kdy se prosadil Frýdek, na kterého navázal Tupta a skóre na straně domácích uzavřel opět Frýdek. Zbrojovka sice v závěru snížila vlastní brankou domácích, ale na body v Liberci nedosáhla.

Do základní sestavy se pro utkání s Libercem vrátil Ševčík, z marodky se vrátil Hrabina a do středu zálohy se po odpykání trestu postavil Texl. Tyto přírůstky však bohužel byly vyváženy ztrátami - pro nemoc chyběli Divíšek, Matejov a Rogožan, problémy se zády vyřadily Koželuha. Na střídání tak měl trenér Hašek k dispozici pouze pět hráčů.

Po krátkém oťukávaní se v první velké šanci zjevil domácí Tupta, ale z velice dobré pozice minul branku Berkovce. Zbrojovka se snažila najít cestu k Vliegenově brance tradičně přes Řezníčka, v dobré pozici jej ale dvakrát na poslední chvíli ustrážila obrana. Skóre se poprvé měnilo ve 23. minutě - centr z levého křídla přizvedl Tijani vysoko do vzduchu a brankář Berkovec si k němu přes protihráče nedokázal najít cestu. Pro Christiana Frýdka tak šlo o relativně jednoduchou práci v podobě hlavičky do odkryté branky - 1:0.

O šest minut později vedl Liberec o dva góly. Ľubomír Tupta po pasu z pravé strany prostřelil brněnského brankáře - 2:0. Patnáct minut hrůzy pro brněnské fanoušky završil moment z 34. minuty, kdy po rychlé akci doputoval míč na vrchol vápna, odkud Christian Frýdek poslal svou přihlášku do ankety Gól roku a nedal Berkovcovi žádnou šanci na zákrok - 3:0. Zbrojovka mohla snížit po akci Alliho, který dostal míč centrem na zadní tyč, kde operoval Hrabina, ten sklepl jen pro Texla, který míč nezpracoval. Poločas tak ovládl Liberec poměrem 3:0.

I ve druhé půli byl Liberec lepším týmem na hřišti a Berkovec měl plné rukavice práce. Nejdřív se na něj hnal Frýdek s Olatunjim, poté osamocený druhý jmenovaný. V obou případech zůstalo skóre nezměněné. Berkovec byl klíčovým mužem Zbrojovky, neboť právě on držel akci Brňanů stále nad vodou. V 57. minutě musel vytasit dobrý zákrok proti střelci druhé branky domácích.

Brňané pak několikrát oblehli vápno domácích, během jediné minuty vyslali pět střeleckých pokusů, ale nebylo jim přáno. Až v předposlední minutě základní hrací doby se k volnému kopu z pravé strany dostal Michal Ševčík, odcentroval do vápna na nabíhajícího Tijaniho, ale ještě daleko před ním se do vzduchu pověsil Imad Rondić, který poslal míč za záda Vliegena - 3:1. Tím dal utkání konečnou podobu. Zbrojovka tak nevyužila možnosti zamíchat kartami v boji o prostřední skupinu.

OHLASY: První gól byl hodně zbytečný, mrzelo Hrabinu
A-tým
24.04.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

OHLASY: První gól byl hodně zbytečný, mrzelo Hrabinu

L i b e r e c – Obránce Matěj Hrabina se po nemoci a jednozápasové pauze vrátil do sestavy...
VIDEO: Trenér Hašek po utkání v Liberci
A-tým
23.04.2023 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Hašek po utkání v Liberci

L i b e r e c – Podruhé v sezóně na Slovan nevyzráli. Fotbalisté Zbrojovky prohráli v Liberci 1:3,...

Fotogalerie

Všechny fotografie